Додому НОВИНИ Влада і громада На Бердичівщині у результаті комплексу спеціальних заходів поліцейські покращили стан публічної безпеки...

На Бердичівщині у результаті комплексу спеціальних заходів поліцейські покращили стан публічної безпеки та посилили протидію злочинності

587
ПОДІЛИТИСЬ

На Бердичівщині тривають оперативно-профілактичні заходи, до яких залучено максимальну кількість місцевих поліцейських, підрозділ дорожньої безпеки та громадських помічників. Їх метою є оздоровлення загальної ситуації у районі та попередження вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень.

– За кілька днів активізації діяльності поліції вдвічі збільшилось розкриття зареєстрованих злочинів. Загалом нами встановлено та затримано майже півтора десятка осіб, причетних до кримінальних діянь, та припинено 70 адміністративних порушень, – розповів начальник Бердичівського відділу поліції Роман Зайцев.

Від майнових злочинів, як то крадіжки, грабежі і шахрайства, бердичівляни потерпають найбільше. Тож поліцейські зосередили свої зусилля, у першу чергу, на розкритті та профілактиці саме цих правопорушень.

Було збільшено кількість та тривалість роботи патрульних нарядів у місті, у тому числі за рахунок особистого часу поліцейських. Разом з тим оперативники карного розшуку працювали над розкриттям уже вчинених злочинів. У результаті встановлено осіб, причетних до 6 крадіжок з автотранспорту та шахрайства.

17 грудня був затриманий 38-річний раніше судимий місцевий житель із повною сумкою накрадених речей. Чоловік зазіхав на чужі автівки, залишені у дворах на ніч без нагляду, і, зламавши замки дверцят, забирав усі цінні речі.

PM100image003Підозрюваний зізнався, що таким чином, ніде не працюючи, забезпечував своє безтурботне життя.

Інспектори підрозділу превентивної діяльності під час відвідування за місцем проживання підоблікових осіб виявили та вилучили у жителя району набої калібру 5,45 мм, які, за словами чоловіка, він знайшов та залишив собі, “щоб було”.

Під час патрулювань на вулицях міста поліцейські затримали 4 місцевих жителів із наркотиками у кишенях. Один із затриманих, 23-річний молодик, до того ж, перебував у розшуку за вчинення крадіжок.

Також було припинено 70 адміністративних правопорушень, серед яких дрібне хуліганство, продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, насильство у сім’ях та виготовлення самогону, до речі, останнього вилучено близько 80 л та ще 4 апарати для його виготовлення.

Бердичівський відділ поліції
ГУНП в Житомирській області

PM605image004