Додому НОВИНИ Влада і громада На засіданні міськвиконкому розглянули питання поліпшення роботи зі зверненнями громадян та наданням...

На засіданні міськвиконкому розглянули питання поліпшення роботи зі зверненнями громадян та наданням адміністративних послуг

465
ПОДІЛИТИСЬ

На черговому засіданні міськвиконкому звітував керівник Центру надання адміністративних послуг Михайло Подолян.

За підсумками 2016 року до ЦНАП звернулось майже 10 тисяч осіб. Тут запроваджено електронне керування чергою, що дало можливість регулювати черги заявників для отримання тої чи іншої адмінпослуги та економити їх час. Крім того, встановлено інформаційну стрічку, де розміщується інформація про роботу виконавчого комітету, міської ради та інше.

Слід відзначити, що електронна черга з усіх міст області запроваджена тільки в Житомирі та Бердичеві. Кабінети працівників обладнані камерами відеоспостереження та аудіо записом, що виключає корупційну складову.

До більш як 50 адмінпослуг планується додати й нові, а саме: видача посвідчення водія, державна реєстрація транспортних засобів, реєстрація актів цивільного стану, а також реєстрація декларацій, що стосуються будівництва та готовності об’єкта до експлуатації.

А начальник відділу роботи з територіальною громадою Світлана Борісова доповіла про роботу зі зверненнями громадян за 2016 рік.

Так, упродовж 2016 року отримано та опрацьовано 5 089 звернень громадян. З них довелося вирішити 5 240 питань, з яких – 56% вирішено позитивно. 1 407 звернень надійшло стосовно отримання адресної грошової допомоги. Відповідно до обласного рейтингу з даного питання, Бердичів посів друге місце. На “гарячу”  телефонну лінію – 1505 надійшло 33 394 звернення, які оперативно вирішувались спільно з міськими комунальними службами.

В управлінні праці та соціального захисту населення працює “гаряча” телефонна лінія 2-23-79, спеціалістами якої прийнято 14 042 звернення.

Як повідомила Світлана Борісова, також затверджено “Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій до міської ради та її виконавчого комітету”.

Лілія Крикотнюк, студентка ЖДУ ім. І. Франка