Додому НОВИНИ Влада і громада На території бердичівської громади оголошено надзвичайну ситуацію

На території бердичівської громади оголошено надзвичайну ситуацію

78
ПОДІЛИТИСЬ

Надзвичайною ситуацією регіонального рівня визнали припинення постачання природного газу бюджетним установам в осінньо-зимовий період 2021-2022 рр. на позачерговому засіданні комісії Бердичівської міської територіальної громади з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З метою забезпечення нормальних умов життє-діяльності населення, усунення загрози його життю та здоров’ю, запобігання завданню матеріальних збитків підприємствам ЖКГ, комісія вирішила:
• повідомити Житомирську обласну державну адміністрацію та Головне управління ДСНС України в Житомирській області про виникнення регіональної НС;
• доручити керівникам підприємств, установ, організацій та служб, начальникам управлінь та відділів виконкому Бердичівської міської ради терміново з’ясувати питання щодо опалення бюджетних установ та надати відповідну інформацію виконавчому комітету.

На підставі ухваленого рішення, доповіла заступниця міського голови з питань ЖКГ Олена Благодир, органи місцевого самоврядування отримають право за переговорною процедурою укласти договори з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» щодо постачання природного газу бюджетним установам за фіксованою ціною. Згідно підписаного представниками Асоціації міст України, КМУ, НАК «Нафтогаз України» та Офісом Президента України 30 вересня 2021 року «тарифного» Меморандуму, ціна на природний газ для бюджетної сфери до кінця опалювального періоду 2021-2022 рр. становитиме 16,7 грн. за 1 куб. м. (без ПДВ та транспортування).