Додому Колонка редактора На Центральній площі зазвучало: “Ще не вмерла України і слава, і воля”

На Центральній площі зазвучало: “Ще не вмерла України і слава, і воля”

584
ПОДІЛИТИСЬ

На Центральній площі 10 березня за участі представників влади, громадськості міста, депутатського корпусу та молоді було відзначено 151 річницю від Дня народження Державного Гімну України масовим виконанням “Ще не вмерла України і слава, і воля”.
Вперше Гімн був виконаний 10 березня 1865 року у місті Перемишлі. Слова “Ще не вмерла України і слава, і воля” написані поетом Павлом Чубинським, а на музику покладені композитором Михайлом Вербицьким.
Текст Гімну затверджено Законом України про Державний Гімн України 6 березня 2003 року.

Реконструювати бердичівські об’єкти допоможе держава
В зв’язку з тим, що в Бердичеві побував голова облдержадміністрації Сергій Машковський, який ознайомившись з ходом реконструкції міського театру та спортивної школи ім. В.Лонського, пообіцяв допомогти в спів фінансуванні цих об’єктів з боку держави.
Тому, було скликано засідання міськвиконкому, на якому було затверджено кошторисну документацію, адже враховуючи значне зростання цін, сума на завершення цих робіт значно збільшилась і становить нині більше 26 млн. гривень.
А ось перенесення дитячої поліклініки у відділення гнійної хірургії, що по вулиці Житомирській, 44/2, яке вже реконструюється, вартуватиме 8 млн. 385 тисяч грн.