Додому НОВИНИ Влада і громада Новий етап реформи децентралізації обговорили у Житомирі

Новий етап реформи децентралізації обговорили у Житомирі

305
ПОДІЛИТИСЬ

У Житомирі 4 квітня відбулась конференція “Новий етап реформи децентралізації у Житомирській області”, участь у якій взяв народний депутат України Олександр Ревега. На конференції експерти, представники громад та місцевої влади обговорили подальші кроки у процесі децентралізації.

Організували конференцію Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування (створений Програмою “U-LEAD з Європою”) та Мінрегіон України спільно з Житомирською ОДА та обласною радою. Кінцевою метою конференції мало бути формування спільної позиції всіх зацікавлених сторін стосовно майбутніх кроків щодо децентралізації.

Як наголошували під час конференції, реформа довела свою ефективність на практиці. Про це у своєму виступі зазначив і Олександр Ревега. На його думку, громади та влада повинні спільно та послідовно завершити етап формування об’єднаних громад та розпочати обговорення наступного етапу – укрупнення районів. “Лише консолідація зусиль усіх зацікавлених сторін сприятиме швидшому завершенню реформи”, – зазначив народний депутат.

Прес-служба народного депутата України.