Додому НОВИНИ Культура Обухівка та Маркуші відсвяткували День села

Обухівка та Маркуші відсвяткували День села

1207
ПОДІЛИТИСЬ

Підтримувати традиції, знати історію і шанувати свою маленьку батьківщину покликане святкування Дня села.

Минулих вихідних урочисті заходи, приурочені святкуванню Дня села, відбулись у селах Обухівка та Маркуші. Цього свята чекали з нетерпінням односельчани та гості, адже День села – привід зібратися найріднішим людям, тим, які працюють заради добробуту села, які народились, живуть і своїми справами уквітчують свою маленьку батьківщину. Протягом всього свята царила атмосфера радості та дружелюбності. Приємним сюрпризом для односельчан була представлена цікава концертна програма, підготовлена місцевою художньою самодіяльністю за підтримки працівників Будинку культури та педагогів Маркушівської загальноосвітньої школи. Окрім чудового концерту, відбувався ряд не менш приємних заходів: на святі було представлено вироби народних умільців, а як стемніло, розпочалася святкова дискотека. Вінцем основної частини заходу було нагородження мешканців у різних номінаціях.

DSCN6356_1А гостей приїхало багато – не те слово! З привітаннями та поздоровленнями звернулися до мешканців сіл: депутат Верховної Ради України О.В. Ревега, помічник депутата С.Б. Томашевська. Багато теплих та добрих слів вдячності лунало в адресу жителів, від сільського голови О.С. Карпова, протоієрея Чудо-Михайлівської церкви о.Мануїла.

До цієї неординарної події готувалися заздалегідь і ретельно, а головне – всім миром. Ідейними натхненниками, організаторами та активними учасниками дійства стали депутат районної ради Людмила Михальченко, фірми СФГ “Полісся”, ТОВ “Кусто Агро Фармінг”, ПП “Редич”.

Так вже повелося в українців, що добробут родини завжди видно за святковим столом. Учасники святкового дійства мали змогу посмакувати козацькою кухнею “по-маркушівськи та по-обухівськи”.

Всі гості, що завітали на День села, переконалися в тому, що мешканці сіл Обухівка та Маркуші вміють не тільки плідно працювати, але й весело розважатися. До пізнього вечора у селах гриміла музика, веселились люди. Розходились зі свята всі втомлені, але щасливі.

С. Михальченко,
вчитель Маркушівської школи.

DSCN6244_1 IMG_8351_1 DSCN6247_1 DSCN6242_1 DSCN6385_1