Додому НОВИНИ Влада і громада Озброєні люди з’явились навколо Бердичівської райдержадміністрації

Озброєні люди з’явились навколо Бердичівської райдержадміністрації

989
ПОДІЛИТИСЬ

Ранок середи приніс неочікуване для багатьох бердичівлян, особливо тих, хто працює в приміщенні Бердичівської районної державної адміністрації. Адже навколо неї вони побачили озброєних людей у військовому однострої. Пікантності ситуації додавало й те, що саме на ранок цього дня в будівлі райадміністрації планувалось провести нараду з фермерами та сільгоспвиробниками щодо відкриття ринку землі, який нова влада планує відкрити наступного року.

Але ситуація відразу прояснилась, коли військові пояснили свою появу: йдуть навчання резервістів Об’єднаної територіальної Самооборони міста Бердичева.

За легендою навчань, перед резервістами Самооборони поставлено завдання захисту дамби на ріці Гнилоп’ять, встановлення блокпостів та проведення перевірки документів у випадку введення в місті режиму комендантської години. Також в рамках навчання планується провести відпрацювання з захоплення диверсійних груп, які діють на території міста та району.

Тривалість навчань поки залишається секретом. Принаймні, журналістам, які прибули до райдержадміністрації, про це представники Самооборони відмовились повідомляти. Та все ж на деякі запитання вдалось отримати відповідь. Так, резервісти хоч і озброєні бойовими автоматами, але їм не видали ані бойових, ані холостих набоїв (бійці при цьому продемонстрували пусті ріжки). Попиваючи каву, воїни лише спостерігали за людьми, що курсували в будівлю та з будівлі, а на імпровізованих блок-постах, які встановили при в’їзді до території райадміністрації, також все було спокійно.

Останні декілька років, що триває війна на Сході, ніхто не може почуватися в безпеці. Нагадаємо, що у далекому 2014 році з початком подій у Криму та Донеччині з Луганщиною поряд із нашим містом виявили одну з диверсійних груп, завданням якої саме й було підрив дамби та захоплення адмінбудівель. Отже, нині Генеральний штаб України в рамках утримання військ в належній боєготовності й проводить військові навчання за відповідною легендою. Залишається надіятись, що події тієї весни більше ніколи не повторяться, але, як кажуть, варто порох потрібно тримати сухим.

Анатолій Горобчук.