Додому НОВИНИ Влада і громада Освятили накупольний хрест

Освятили накупольний хрест

195
ПОДІЛИТИСЬ

Цього понеділка релігійна громада села Слободище відзначила знакову подію – відбулось освячення накупольного хреста православного храму Святого Миколая, будівництво якого знаходиться на завершальному етапі.

Чин освячення хреста здійснив благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков), співслужили йому духовенство округу.

Ця подія стала особливою для настоятеля Свято-Миколаївського храму села Слободище ієрея Віталія Левківського. Адже за сім десятиліть, як була знищена старовинна слободищенська церква, у селі знову з’явиться власний храм, який відчинить двері всім бажаючим.

До спільної молитви у цю сонячну осінню днину приєдналися депутат Бердичівської районної ради, керівник ПП «Слободище» Олег Шевчук та заступник голови Швайківської ОТГ Роман Кваша.

– Кожний етап будівництва Свято-Миколаївського храму, – це свято для парафіян, – зазначила церковний староста Людмила Трохимчук. – Сьогодні така важлива подія! Хрест – символ віри, надії і любові. Ми всі глибоко вдячні справжньому господарю та людині великого серця – Олегу Антоновичу Шевчуку за добре діло, яке він робить для всіх жителів села, для всіх людей, і з нетерпінням чекаємо, коли буде освячений наш храм і в ньому правитиметься перша Божественна Літургія.

Цього ж дня освячений хрест в променях сонця засіяв на куполі майбутнього храму, він для багатьох став символом того, що мрії вірян збуваються.

Благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков) подякував за спільну молитву духовенству та віруючим, у своїй промові вказав: – Божою милістю, вашими стараннями, трудами турботливого мецената Олега Антоновича здійснюється мрія людей – зводиться храм. Хрест Христовий – духовні сходи від землі до Неба. Як якір корабля спасіння, він веде нас до вічності…

– Нехай благодать Святого Хреста осяє наше село, – привітав віруючих настоятель Свято-Миколаївського храму с. Слободища ієрей Віталій Левківський. – Нехай у ваших душах та серцях зводиться Царство Боже. Нехай вас надихає Господь та захищає Матір Божа, нехай Ангел Хранитель перебуває з вами.

Підприємець та меценат Олег Шевчук впевнений, що майбутній храм стане духовним центром та окрасою села:

– І надалі допомагатиму громаді свого рідного села Слободище відбудовувати віру наших пращурів, щоб світле буття та мирні бажання наповнювали наші душі радістю мирського життя.

Анатолій Горобчук.