Додому НОВИНИ Влада і громада Освячення машини швидкої допомоги перед відправленням у зону АТО.

Освячення машини швидкої допомоги перед відправленням у зону АТО.

720
ПОДІЛИТИСЬ

На прохання активістів громадської організації “Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Житомирській області” 30-го липня благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору протоієрей Віталій Бойков звершив чин освячення машини швидкої допомоги перед відправленням транспорту в зону АТО.

Кажуть, що “потрібні слова в потрібний час можуть змінити життя”. А якщо вони переходять у добрі діла, то оновлюється світ, очищаються серця та душі.

Протягом восьми місяців активістами ГО “Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Житомирській області” в зону проведення антитерористичної операції було доставлено п’ять карет швидкої допомоги, придбаних завдяки допомозі небайдужих людей. Цього разу, повідомила заступник голови громадської організації Тетяна Примак, чергову автівку куплено на кошти, надані ПАТ “Козятинський м’ясокомбінат” (голова правління – Михайло Зікрань), підприємцем Олександром Бюрюковим та Спілкою підприємств заготівельників. Ще раніше керівництво Козятинської компанії допомагало бійцям 95-ї окремої аеромобільної та 93-ї окремої механізованої бригад, постачаючи різні м’ясопродукти.

Проводжати тих, хто супроводжував швидку в місце дислокації 17-ї окремої танкової бригади, прийшли рідні та знайомі меценатів і друзі волонтерів. Водій Сергій не вперше вирушав у далеку та небезпечну путь. Бердичівляни, працівники різних міських установ, також передали продукти харчування й предмети першої необхідності для наших захисників.

Благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков звершив освячення машини швидкої допомоги. Прочитавши молитву, окропив святою водою і благословив подорожуючих у зону АТО, побажавши їм перебувати в мирі та благополуччі: “Нехай Господь буде прихильним до вас, нехай піднесуться молитви наші до Престолу Всевишнього!”.

Валерій Кущук, студент ЛНУ ім. І.Франка.