Додому ІНФОРМАЦІЯ Отримали спадщину чи дарунок – подайте декларацію!

Отримали спадщину чи дарунок – подайте декларацію!

484
ПОДІЛИТИСЬ

Громадяни, які отримали спадщину чи дарунок у 2015 році, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня цього року та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

При отриманні майна в дарунок або спадщину ставка податку залежить від типу майна, а також від того, ким є сторони угоди.

Так, за нульовою ставкою оподатковуються спадщина, що отримана від члена сім’ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти, у тому числі усиновлені) або ж – інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною-інвалідом.

В іншому випадку потрібно задекларувати отримані доходи у вигляді дарунку чи спадщини та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків та 1,5 відсотка військового збору.

Подати декларацію про майновий стан і доходи повинні всі фізичні особи, які отримали майно, що підлягає оподаткуванню, у спадок або в подарунок і не сплатили податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини (дарування).

Громадянам, у яких виникатимуть питання щодо заповнення декларації про доходи, фахівці Бердичівської ОДПІ нададуть необхідні консультації за адресою: м. Бердичів, вул. Б.Хмельницького, 24а, зал №3 Центру обслуговування платників. Телефонувати: 2-40-28, 2-15-42.

Бердичівська ОДПІ