Додому НОВИНИ Влада і громада О. Ревега: “Рея, Осиково та Хажин стануть світлішими”

О. Ревега: “Рея, Осиково та Хажин стануть світлішими”

711
ПОДІЛИТИСЬ

Цього тижня стало відомо, що вже найближчим часом у деяких селах Бердичівського району з’явиться якісне вуличне освітлення. Зокрема, мова йде про Хажин, Рею та Осиково – села, котрі знаходяться на трасі державного значення і через котрі щодня курсують десятки тисяч транспортних засобів, створюючи незручності для селян, які через автомобілі, часто, не можуть навіть перейти дорогу, яка розділяє їхні села навпіл.

Ця дорога, яка з’єднує Житомир і Вінницю, знаходиться у віданні обласної служби автомобільних доріг. І саме вона повинна забезпечити належне освітлення шляху. У зв’язку з цим народний депутат України Олександр Ревега звернувся до керівника цієї служби Олега Антонюка з вимогою вирішити питання освітлення вказаних сіл.

“До мене, як до народного депутата України, надходять численні звернення мешканців Бердичівського району з приводу покращення якості освітлення окремих відрізків доріг державного значення. Особливо критична ситуація спостерігається у селах Рея, Осиково, Хажин, які знаходяться на шляху Житомир-Вінниця. Ці відрізки дороги є вкрай аварійно-небезпечними: дорожньо-транспортні пригоди за участі пішоходів та велосипедистів тут набули масового явища, найчастіше – зі смертельними наслідками. За висновками працівників державної автоінспекції, однією із ключових причин частих аварій у вказаних населених пунктах є недостатня освітленість дороги державного значення, яка проходить через вказані села. Зважаючи на викладене, з метою забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, мною направлено відповідне звернення на адресу керівництва обласної служби автомобільних доріг з вимогою вирішити  питання про освітлення дороги, яка проходить через села Рея, Осиково, Хажин”, – розповідає Олександр Ревега.

Реакція керівництва служби автомобільних доріг Житомирщини була миттєвою. Вже створено відповідну комісію, яка цього четверга розпочала свою роботу. За процедурою, ця комісія має обстежити вказані ділянки дороги, визначити потребу у проведенні робіт і обсяги їх фінансування. Далі буде направлено листа до Державного агентства автомобільних доріг України “Укравтодор” щодо отримання дозволу на розроблення проектно-кошторисної документації на влаштування зовнішнього освітлення. “Після розроблення документації, буде розглянуто питання фінансування робіт, в тому числі на умовах співфінансування з місцевими органами влади”, – йдеться у відповіді керівника облавтодору Олега Антонюка на адресу народного депутата України Олександра Ревеги.