Додому НОВИНИ Пам’ятаємо про небезпеку, тренуємо молодь

Пам’ятаємо про небезпеку, тренуємо молодь

846
ПОДІЛИТИСЬ

18 травня, спільно із військовослужбовцями військової частини – польова пошта В3231 Мирославська загальноосвітня школа I-III ступенів ім. О.І. Онишка провела масштабне заняття із військово-цивільної оборони.

“Ще 2 роки назад до подібних тренувань ми ставилися досить-таки скептично. Але сьогодні, на превеликий жаль, живемо у  такій реальності, що повинні мати належні уміння, як захистити й зберегти своє життя. Від знання елементарних правил поводження у різних небезпечних ситуаціях залежить наше майбутнє”, – наголосив на важливості й значимості заняття директор Мирославської загальноосвітньої школи Валерій Васильович Бабійчук.

Отож, за сигналом тривоги, учні разом із своїми наставниками організовано вийшли зі шкільної будівлі відповідно до визначеного заздалегідь маршруту. У відведений для евакуації час вклалися. Але підступність небезпеки всеохоплююча: зустріли дітей і педагогів на виході зі школи щільна димова завіса й голосні вибухи. Ніби і справді у село прийшла війна.

SAM_8978_1На щастя, тривога виявилася навчальною, тому із психологічною атакою і вчителі, і учні швидко справилися, страх перебороли. А потім розділилися на групи. Під керівництвом старшого сержанта Щасливого Валерія Ростиславовича навчання із військово-цивільної оборони було організовано на чотирьох постах: пожежна безпека; надання першої медичної допомоги; засоби радіаційного, хімічного і біологічного захисту, поводження зі зброєю та вибухонебезпечними речовинами.

SAM_9009_1У зв’язку із несприятливими погодними умовами заняття провели не на вулиці, а у приміщенні школи. Проте цей факт на заваді нікому не став. Діти мали змогу скуштувати військовий сухпай, отримали навички першої медичної допомоги, навчилися користуватися вогнегасниками, одягати особистий захисний комплект і збирати-розбирати справжній автомат. Учні радісно фотографувалися у бронежилетах, касках, з непідробною цікавістю розглядали гранати й навіть цілилися із ручного гранатомета.

Протягом експрес-занять усі: від найменших – першачків, до одинадцятикласників – солідних випускників школи, уважно вслухалися у кожне слово військовослужбовців. Деякі навіть озвучили бажання в майбутньому служити у лавах Збройних Сил України.

Прес-служба військової частини – польова пошта В3231