Додому НОВИНИ Бізнес Партнерство заради спільного розвитку

Партнерство заради спільного розвитку

374
ПОДІЛИТИСЬ

Ось і минув 2020 рік. Закінчуючи його, підприємства підводять підсумки своєї праці, у тому числі й фінансові. Адже як це не банально звучить, витрати міського бюджету – це зібрані податки. Тож варто розповісти про тих, хто не лише забезпечує роботою мешканців Бердичівщини, але й наповнює скарбницю, з якої черпає необхідні кошти місцева громада.

ТОВ «Зернова база України» хоч і знаходиться на міській периферії, але внесок цього підприємства в економіку міста більш ніж помітний. Про роботу підприємства у минулому році, про плани на рік прийдешній ми поговорили з його генеральним директором Алтинбеком Мустапаєвим.

Генеральний директор ТОВ «Зернова база України» Алтинбек Мустапаєв.

– Минулий рік став важким, мабуть, для багатьох підприємств і міста, і України в цілому. Яким він став для вашого підприємства?

– Ми не стали виключенням. Рік видався важким не лише в плані пандемії, як і для всіх. Цьогорічний сільськогосподарський сезон також не порадував – урожайність зернових на Житомирщині у порівнянні з позаминулим роком знизилась на 20-25%. А це впливає й на нашу працю. Але ми не впадаємо у зневіру – шукаємо нових партнерів, оптимізуємо власні технологічні процеси. Головне – забезпечити ритмічне функціонування підприємства.

На сьогодні ТОВ «Зернова база України» у своїх елеваторах зберігає більше 30 тисяч тон зерна. До кінця сезону переробники мають надію прийняти ще декілька тисяч тон. Тут зберігають зернові з Бердичівщини, Андрушівщини, Ружинщини, Чуднівщини та Попільнянщини. Соя, пшениця, кукурудза та соняшник мають достатній та стабільний попит як на власному ринку, так і за кордоном.

– Чи очікує ваше підприємство на підтримку з боку міської громади?

– В народі кажуть, що повноводна ріка наповнюється малими джерелами. Ми також є одним із таких джерел, які наповнюють бюджет міста. Ось, наприклад, минулого року ми сплатили до міського бюджету біля 970 тисяч гривень. Знаємо, що ці кошти підуть на підтримку бюджетної сфери, розвиток громади. Знаємо й те, що в разі потреби місто в скрутну годину підтримає й нас. Партнерство заради спільного розвитку – ось наша мета. Впевнений, так думає й керівництво громади.

Головний бухгалтер Наталія Томчук та помічник директора ТОВ «Зернова база України» Анастасія Чабан.

Бердичівський елеватор демонструє клієнтам та інвесторам надійність та перспективність свого підприємства. Тут думають на майбутнє, турбуються про стратегічний розвиток. Як зазначив Алтинбек Мустапаєв, лише за останні роки у виробництво вклали біля двадцяти п’яти мільйонів гривень інвестицій. А це нові банки для зберігання зерна, автоматизовані пакувальні машини, оснащена сучасним обладнанням лабораторія. І головне – це нові надходження до бюджету.

– Які плани на рік прийдешній?

– Як і всі, надіємось, що ситуація і в економіці, і в житті пересічних українців значно покращиться. А серед найближчих перспектив – плануємо розширення сфери діяльності, відкриття нових напрямків бізнесу. Та й про діючий бізнес не забуватимемо, адже наше борошно під торговою маркою «Хлібний Майстер» вже добре знають пекарні, кондитерські а також хлібозаводи по всій Україні, в тому числі хлібозаводи ТОВ «Хлібні інвестиції» ТМ «Цар Хліб», які в Бердичеві представлені Бердичівським хлібозаводом.

Як бачимо, ТОВ «Зернова база України» показує стабільну працю та розвиток. І саме завдяки таким підприємствам бюджет міста наповнюється грошима, а міська громада має перспективу для свого подальшого розвитку.

Анатолій ГОРОБЧУК.