Додому ІНФОРМАЦІЯ Платникам єдиного податку четвертої групи

Платникам єдиного податку четвертої групи

542
ПОДІЛИТИСЬ

З 1 січня 2015 року фіксований сільськогосподарський податок трансформовано в єдиний податок (виділено в окрему четверту групу).

Відповідно до пп. 295.9.2 п. 295.9 ст. 295 Податкового кодексу України  платники єдиного податку четвертої групи повинні сплачувати податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу.

Відтак, з метою дотримання вимог чинного податкового законодавства наказом Міністерства фінансів України від 19.06.15 р. № 578 “Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку” затверджено форму податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи.

За новою формою платникам єдиного податку четвертої групи необхідно подати “звітну” декларацію на 2015 рік до 10 жовтня 2015 року.

З огляду на те, що на сьогодні даними платниками подано декларації за формою, затвердженою наказом Міндоходів України від 30.12.13 № 864, і податкові зобов’язання на 2015 рік нараховуються помісячно, як наслідок, в інтегрованій картці платника податку обліковуються податковий борг та умовно нараховані штрафні санкції. Щоб унеможливити виникнення штучного податкового боргу та умовно нарахованих штрафних санкцій, платникам єдиного податку четвертої групи варто подати уточнюючі податкові декларації з фіксованого сільськогосподарського податку на 2015 рік (усіх декларацій, поданих у 2015 році) із заповненням розділу “нараховано до зменшення податкового зобов’язання”.

Бердичівська ОДПІ.