Додому НОВИНИ Влада і громада Платники Бердичівщини спрямували на зміцнення обороноздатності України майже 6 мільйонів гривень військового...

Платники Бердичівщини спрямували на зміцнення обороноздатності України майже 6 мільйонів гривень військового збору

513
ПОДІЛИТИСЬ

З початку 2016 року з доходів мешканців Бердичівщини до державного бюджету надійшло 5,8 мільйонів гривень військового збору. Це майже на 1,2 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, за травень цього року надходження військового збору склали 1,1 млн. грн., що на 19 відсотків більше минулорічного показника.

“Сьогодні важлива кожна гривня, яка надходить у вигляді 1,5-відсоткового військового збору від доходів громадян, з огляду підтримки миру та стабільності в нашій державі. Ми вдячні платникам Бердичівщини за сумлінну сплату податків до бюджетів усіх рівнів”, – зазначила начальник Бердичівської ОДПІ Ірина Самборська.

Нагадуємо, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Військовий збір утримується з суми доходу, що є об’єктом оподаткування відповідно до статті 163 Податкового кодексу України, нарахованого (виплаченого, наданого) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду.

Бердичівська ОДПІ