Додому НОВИНИ Влада і громада Поліція розкрила зухвале вбивство бердичівлянина

Поліція розкрила зухвале вбивство бердичівлянина

563
ПОДІЛИТИСЬ

Житель районного центру був розстріляний невідомими з автоматичної зброї на подвір’ї власного домоволодіння. Подія трапилася у листопаді минулого року. Оперативники викрили і затримали вбивцю. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Уранці 12 листопада 2015 року до поліції надійшло повідомлення про смерть під час надання медичної допомоги 31-річного жителя м. Бердичева. Чоловікові було завдано кілька вогнепальних поранень, що виявилися несумісними з життям.

Поліцейські, які працювали на місці події, з’ясували, що вбивство сталося у приватному секторі, де проживав загиблий. Також було відомо, що він раніше притягувався до кримінальної відповідальності за викрадення автомобіля. За життя чоловік займався ремонтом транспортних засобів.

Зі свідчень випадкових очевидців поліцейським удалося встановити, що того ранку до домоволодіння загиблого під’їхав “Форд Транзит”. Коли ж господар вийшов з будинку, невідомий, який знаходився в автівці, відкрив по ньому стрільбу з автоматичної зброї. Потому “Форд” з місця події зник.

– Для розкриття зухвалого злочину оперативники кримінальної поліції провели масштабний комплекс спеціальних заходів. Володіючи відомостями про загиблого, вони відпрацювали і перевірили його зв’язки. Також у ході розслідування слідчі розглянули усі можливі версії щодо ймовірних причин вбивства і визначили коло обґрунтовано підозрюваних осіб. Було зібрано низку вагомих речових доказів і проведено їх експертизу, – розповів заступник начальника ГУНП в Житомирській області Юрій Крошко.

Збір інформації та її аналіз дали змогу вийти на слід 30-річного чоловіка, уродженця Бердичева, який упродовж останніх 5 років проживав і працював у столиці.

За певний проміжок часу вдалося ідентифікувати автомобіль, яким у день вбивства пересувалися зловмисники, та встановити його належність. Виявилося, що після вбивства власники автівки змінились кілька разів, як і її номери. Втім, оперативники таки з’ясували, кому належала машина у потрібний період. Таким чином було встановлено особу 34-річного жителя м. Києва.

Кілька місяців кропіткої слідчої та оперативної роботи знадобилося правоохоронцям, аби пересвідчитися у причетності зазначених осіб до зухвалого вбивства бердичівлянина.

– 18 березня поточного року у м. Києві оперативники Управління карного розшуку Житомирщини за допомогою Департаменту карного розшуку Наполіції України затримали підозрюваних осіб, – повідомив Юрій Крошко.

Нині слідство встановило, що молодший із затриманих чоловіків був знайомий із загиблим і мав з ним особисті гостро неприязні стосунки. Давні образи призвели до трагічних подій, в ході яких він і розстріляв бердичівлянина з автоматичної зброї. Для вчинення злочинного задуму знайомець потерпілого заручився підтримкою свого товариша зі столиці, та його автомобілем обидва прибули до Бердичева. Після жорстокого вбивства чоловіки змінили свої телефони і намагалися не спілкуватися між собою, киянин навіть позбувся своєї машини.

Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) ККУ, у рамках якого проводяться необхідні слідчі дії. 30-річному підозрюваному судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Незабаром слідчі нададуть правову оцінку діям його товариша.