Додому НОВИНИ Влада і громада Понад 10 мільйонів гривень військового збору надійшло від платників Бердичівщини

Понад 10 мільйонів гривень військового збору надійшло від платників Бердичівщини

657
ПОДІЛИТИСЬ

За січень-жовтень поточного року платники податків спрямували на підтримку армії понад 10 мільйони гривень військового збору, що майже на 1 млн. більше запланованих надходжень. З них за жовтень 2015 року мобілізовано до державного бюджету 1,3 млн. гривень, що на 600 тис. грн. більше за аналогічний період минулого року та на 400 тис. грн. гривень перевищує заплановані показники.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування.

Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Для резидента об’єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи, отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Бердичівська ОДПІ