Додому НОВИНИ Влада і громада Провести футбольний матч пам’яті Сергія Гарячого…

Провести футбольний матч пам’яті Сергія Гарячого…

224
ПОДІЛИТИСЬ

У липні 1981 року, 40 років тому у Скраглівці урочисто відкрили районний стадіон. Ініціатором його будівництва був колишній голова колгоспу села Мирославка Сергій Євгенович Горячий, який до його створення вклав чимало сил, здоров’я і коштів. У наступні роки тут відбувались численні футбольні матчі, а в липні 1983 року на цьому стадіоні в напруженому поєдинку команда «Сокіл», до складу якої входили в основному футболісти Скраглівки, Мирославки та Райок, у напруженому фінальному поєдинку здобула Кубок України серед сільських команд товариства «Колос». Це був незабутній час.

На жаль, нині стадіон перебуває у занедбаному стані. На футбольному полі вже ростуть деревця, частину приміщень викупили, а іншою територією володіють територіальні громади.

Ми дуже хочемо провести футбольний матч в пам’ять про Сергія Гарячого. Ми знаємо, що з нагоди 30-річчя Незалежності України в «Березовому Гаю» відбудуться святкові урочистості. Було б добре, щоб в їх рамках пройшов і цей матч. Але для цього на стадіоні необхідно навести хоча б елементарний порядок. Ми розуміємо, що процес забуття стадіону вже триває десятиліття, і нинішнє районне керівництво до цього не причетне. Тому ми просимо районну раду, районну державну адміністрацію при всіх непростих нинішніх проблемах долучитись до справи відновлення стадіону і разом із територіальними громадами визначитись із його майбутнім.

З повагою та надією, Анатолій ГОРОБЕЦЬ, Олександр ГОРОБЕЦЬ, Анатолій ЗЕЛЕНЦОВ, Михайло ДОВБИЩУК, Леонід ЧУМАК та інші.

З даним зверненням ми ознайомили голову районної ради Олександра Балянова та голову райдержадміністрації Людмилу Димидюк. Вони, розуміючи всю складність ситуації зі стадіоном, бо нині йде з даного приводу судовий розгляд, все ж погодились зустрітись із спортсменами-активістами і розглянути підняте ними питання.

Про минуле та сьогодення стадіону у Скраглівці дивіться у нашому репортажі на сторінці 4.

Володимир КРАВЧЕНКО.