Додому ІНФОРМАЦІЯ ПРОТОКОЛ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ (м. Бердичів) №27...

ПРОТОКОЛ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ (м. Бердичів) №27 від 26.12.2019 р.

431
ПОДІЛИТИСЬ

БЕРДИЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
виконавчий комітет
КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
м. Бердичів
ПРОТОКОЛ №27
від 26.12.2019

Головував: міський голова, голова комісії Мазур В.К.

Присутні: Онофрійчук С.П., Рябушко В.М., Басюк С.В., Рейко В.Є., Гединач О.Г., Ейсмонт М.М., Крилик В.В., Кравчук М.А., Кучевський А.С., Ворошило Л.П., Бабікова Л.М., Биков В.М., Запаринюк. О.І., Бедрань Л.М., Лужко Н.М., Ханіна Г.М., Белінська Г. М., Котик П.В., Басюк С.В., Куліковська Ф.В., Шуштан В.В., Ладанчук О.О.

Запрошені представники ЗМІ, закладів освіти, культури та охорони здоров`я.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про стан протипожежного захисту об’єктів культури, охорони здоров’я, освіти, установ соціальної сфери та об’єктів з масовим перебуванням людей.

2. Про запобігання вчиненню терористичних актів або будь-якої іншої терористичної діяльності.

1. Про стан протипожежного захисту об’єктів культури, охорони здоров’я, освіти, установ соціальної сфери та об’єктів з масовим перебуванням людей.

Витупили:

1. Міський голова Мазур В.К.

2. Заступник міського голови Онофрійчук С.П.

3. Заступник начальника Бердичівського міськрайонного відділу ДСНС України у Житомирській області Рейко В.Є.

На виконання листа Житомирської облдержадміністрації від 11.12.2019 № 11418/1-19/06 щодо виконання доручення голови Уряду Гончарука О.В. про недбалість та безвідповідальність власників та керівників закладів і установ з масовим перебуванням людей через послаблення контролю за усуненням порушень пожежної безпеки, враховуючи вимоги протокольного рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 13.02.2019 № 1 «Про заходи щодо попередження надзвичайних подій та проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення з дотримання вимог правил безпеки життєдіяльності, попередження пожеж, інших надзвичайних ситуацій, загибелі та травмування на них людей» та проведення позапланового комплексного пожежно-профілактичного відпрацювання територій міста з метою посилення протипожежного захисту об’єктів культури, охорони здоров’я, освіти, установ соціальної сфери усіх форм власності та житлових будинків на території міста, недопущення загибелі та травмування людей на пожежах, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

ВИРІШИЛА:

1. Інформацію міського голови В.К. Мазура та заступника начальника Бердичівського міськрайонного відділу ДСНС України у Житомирській області Рейка В.Є. «Про протипожежний захист об’єктів з масовим перебуванням людей», взяти до відома та відмітити, що протипожежний стан об’єктів культури, охорони здоров’я, освіти, установ соціальної сфери усіх форм власності на території міста станом на 01.12.2019 відповідає вимогам керівних документів України, але за окремими напрямками роботи не забезпечує в повному обсязі протипожежний захист даних об’єктів і людей, які там працюють та пропонувати керівникам: управління праці, сім’ї та соціального захисту населення Омельянчук Н.П., міського Палацу культури ім. Шабельника О.А. Петрівській О.В., Бердичівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Каверіній Т.М., управління молоді та спорту Дячук Т.В., управління освіти і науки Басюк С.В., управління ЖКГ МА Повійчуку О.М., відділу культури Кузьменко В.В., відділу охорони здоров’я Остапюк В.В. керівникам підприємств, які надають житлово-комунальні послуги населенню, керівникам установ і організацій інших форм власності і підпорядкування, які розташовані у м. Бердичеві та на обслуговуванні яких знаходяться об’єкти з масовим перебуванням людей, вжити наступних заходів:

1.1. Сприяти Бердичівському міськрайонному відділу ДСНС України у Житомирській обл. у проведенні позапланових перевірок стану пожежної безпеки підпорядкованих об’єктів з масовим перебуванням людей.

1.2. Під час комісійної роботи:

1.2.1. Забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед працівників підприємств, установ та організацій щодо дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки та інформування непрацюючого населення за місцем їх проживання (особливу увагу звернути на поодиноких непрацездатних осіб похилого віку, інвалідів, осіб з обмеженими фізичними можливостями та осіб категорії ризику).
До 15.01.2019 уточнити плани заходів пожежної безпеки та осіб, відповідальних за протипожежний стан об’єктів.

1.2.2. Особливу увагу приділити перевірці виробничих, орендованих, складських приміщень, навчальних класів, місць загального користування у багатоповерхових житлових будинках та інших приміщень закладів і установ з масовим перебуванням людей, утримання запасних евакуаційних виходів, місць розташування пожежного обладнання та пожежних гідрантів, стану первинних засобів пожежогасіння та їх нормативного забезпечення об’єктів тощо. Уточнити порядок дій під час виникнення пожежі та проведення евакуаційних заходів. Звернути увагу на правильність складання актів перевірок та приписів про усунення порушень вимог законодавства України у сфері техногенної та пожежної безпеки.

1.3. За підсумками проведеної перевірки скласти плани усунення виявлених недоліків, які погодити з Бердичівським МРВ ДСНС України у Житомирській обл., та забезпечити виконання приписів стосовно протипожежного стану підпорядкованих об’єктів.
Контроль покласти на відділ з питань НС та ЦЗН.

1.4. Провести комплекс заходів щодо готовності добровільних пожежних дружин (команд), сприяти їх створенню, забезпечити страхування працівників та підвищення рівня матеріально-технічного забезпечення для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт при загрозі та виникненні пожеж і надзвичайних ситуацій. Провести тренування з пожежної безпеки із залученням всього особового складу установ, організацій та за участю особового складу ДПД. Для надання методичної допомоги щодо проведення тренувань з питань пожежної безпеки залучити представників Бердичівського МРВ ДСНС України у Житомирській обл.

1.5. Керівникам, у підпорядкуванні яких знаходяться гуртожитки та інші об’єкти з масовим перебуванням людей, вжити невідкладних заходів щодо здійснення контролю за станом систем пожежного оповіщення та водопостачання, разом з МКП «Бердичівводоканал» забезпечення працездатності пожежних гідрантів, поновлення застережливих та інформаційних написів, покажчиків напрямку шляхів евакуації та місць розташування первинних засобів пожежогасіння.

1.6. В усіх підпорядкованих установах, організаціях провести загальні збори з тематики запобігання травмуванню та загибелі людей на пожежах, виконання запобіжних протипожежних заходів, спланувати та провести заняття щодо попередження пожеж і здійснення евакуаційних заходів із залученням працівників ДСНС України.

1.7. Обладнати в кожному закладі, установі, організації спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературною та наочною агітацією щодо запобігання виникненню пожеж, опікового травматизму та загибелі людей на пожежах.

2. Директору МКП «Бердичівводоканал» Ейсмонту М.М. продовжувати перевірку працездатності та приведення до робочого стану вуличних пожежних гідрантів мережі протипожежного водопостачання (в першу чергу в місцях накопичення великої кількості людей). Про виконану роботу повідомити виконком Бердичівської міської ради через відділ з питань НС та ЦЗН до кінця І півріччя.

3. Управлінню праці, сім`ї та соціального захисту населення, керівникам підприємств, які надають житлово-комунальні послуги населенню (незалежно від форм власності), спільно з представниками державного пожежного нагляду перевірити умови проживання одиноких пристарілих та неблагополучних громадян, провести з ними роботу щодо роз’яснення правил безпечної поведінки з вогнем, особливу увагу звернути на умови проживання дітей в багатодітних та неблагополучних сім’ях. (Термін – до кінця І півріччя).

4. Управлінню освіти та науки під час проведення батьківських зборів в закладах загальної середньої та дошкільної освіти розглянути питання запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем та правил безпечної поведінки під час шкільних канікул, для чого залучити інспекторів державного пожежного нагляду Бердичівського МРВ управління ДСНС України у Житомирській області.

5. Бердичівському МРВ управління ДСНС України у Житомирській області (за згодою) посилити контроль за виконанням протипожежних заходів на об’єктах усіх форм власності. Більш рішуче притягувати до персональної відповідальності керівників підприємств, установ і організацій, які не забезпечують дотримання норм протипожежного захисту на підпорядкованих об’єктах та у поточному році організувати проведення комплексного пожежно-профілактичного відпрацювання територій міста відповідно до Типового плану заходів з проведення роботи з попередження пожеж та загибелі людей на них в житловому секторі.

6. Про вжиті заходи інформувати комісію через відділ з питань НС та ЦЗН у визначені терміни та станом на 01 липня поточного року.

7. Редакціям газети «Бердичівський погляд», КП «Бердичівське міське радіомовлення» та іншим ЗМІ (за згодою) постійно висвітлювати в засобах масової інформації соціальні реклами, статті та відповідні заходи з пожежної тематики, надавати інформацію про діяльність добровільних пожежних дружин.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків .

2. Про запобігання вчиненню терористичних актів або будь-якої іншої терористичної діяльності.

Виступили:

1. Начальник Бердичівського міського відділу Управління Служби безпеки України в Житомирській області Шушпан В.В.

2. Міський голова Мазур В.К.

3. Заступник міського голови Онофрійчук С.П.

На виконання листа управління цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації від 03.12.2019 № 828/2-12 щодо неналежного рівня організації системи антитерористичної захищеності стратегічно важливих об’єктів життєзабезпечення населення та об’єктів з масовим перебуванням людей, комісія з питань ТЕБ та НС

ВИРІШИЛА:

1. Керівникам підприємств, установ та організацій:

1.1. В термін до 31.12.2019 року провести інструктажі і робочі наради з приводу організації належного рівня системи антитерористичної захищеності об’єктів життєзабезпечення населення та запобігання виникненню терористичних проявів на підпорядкованих об’єктах.

1.2. Розглянути питання про розміщення відеокамер системи охоронного цілодобового відеоспостереження на об’єктах життєзабезпечення міста.

3. Вжити заходів щодо:

3.1. Уточнення планів реагування з питань попередження та протидії диверсійним та терористичним проявам, організації ліквідації їх наслідків на підпорядкованих об’єктах.

3.2. Визначення порядку дій органів управління та сил ЦЗ під час виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з терористичними проявами.

3.3. Утримання у готовності аварійно-рятувальних формувань для забезпечення їх дій за призначенням.

3.4. Уточнення схем оповіщення та порядку збору посадових осіб та аварійно-рятувальних формувань.

3.5. Своєчасного інформування міського голови та відповідних державних установ про виникнення терористичних проявів на підпорядкованих об’єктах.

Міський голова, голова комісії В.К.Мазур.
Заступник міського голови, заступник голови комісії С.П. Онофрійчук.
Секретар комісії Ф.В.Куліковська.