Додому НОВИНИ Влада і громада Про безпечний відпочинок влітку дітям та їх батькам розповідали на спільних заходах

Про безпечний відпочинок влітку дітям та їх батькам розповідали на спільних заходах

822
ПОДІЛИТИСЬ

Протягом червня – липня 2016 року Бердичівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, виконкомом сільських і селищної рад проводив заходи з батьками та дітьми району таких категорій сімей: багатодітні, малозабезпечені, сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, сім’ї учасників антитерористичної операції на Сході країни та дітей, які відпочивали в літніх оздоровчих таборах. Заходи мали різне спрямування, були приурочені до обласної акції “Безпечні канікули” та містили наступну тематику: “Відповідальне батьківство”, “Безпечні канікули”, “Дружба –  найцінніший скарб”, “Здоров’я – цінність нашого життя”, “Знаймо свої права – виконуймо свої обов’язки”, “В здоровому тілі – здоровий дух”, “Дітям про СНІД” тощо.

Питання безпеки в період літніх канікул є досить актуальним, оскільки діти більше часу проводять без нагляду дорослих. Батьки не завжди навчають дітей правилам поведінки на воді, застережливим заходам поводження з вогнем, а також елементарним принципам спілкування зі сторонніми людьми. Тому знати про техніку безпеки в різних аспектах повсякденного життя важливо, як для дітей, так і для дорослих.

IMG_20160715_103254_1Як відомо, дітей навчають не слова, а дії. Якщо батьки вимагають від дитини безпечного поводження з вогнем, а самі не дотримуються правил пожежної безпеки, залишають електроприлади увімкненими, виходячи з дому, то діти скоріш за все, унаслідують їх приклад, а не словесні застереження.

На групових заходах спеціалістами Бердичівського районного центру СССДМ були розглянуті різні аспекти безпечної поведінки дітей влітку за допомогою різних форм роботи: тренінги, ігротеки, бесіди, відеолекторії, круглі столи, дні сімейного консультування з дітьми та їх батьками. Розповсюджена друкована продукція на дану тематику.

Загалом, протягом червня – липня такою інформаційно-роз’яснювальною роботою охоплено 223 дитини та 105 батьків.

Напрям роботи у рамках обласної акції “Безпечні канікули” продовжується.

Присяжнюк В.О.,
провідний спеціаліст БРЦСССДМ