Додому ІНФОРМАЦІЯ Про порядок розрахунків з підзвітними особами

Про порядок розрахунків з підзвітними особами

424
ПОДІЛИТИСЬ

Видача готівкових коштів під звіт або на відрядження дозволяється на термін:

– не більше 10 робочих днів з дня видачі готівкових коштів під звіт – для закупівлі сільськогосподарської продукції і заготівлі вторинної сировини, окрім металобрухту;

– на термін не більше 2 робочих днів, включаючи день отримання готівкових коштів під звіт, – на усі інші виробничі (господарські) потреби.

Якщо підзвітній особі одночасно видана готівка як на відрядження, так і для вирішення в цьому відрядженні виробничих (господарських) питань, то термін, на який видана готівка під звіт на ці завдання, може бути продовжений до закінчення терміну відрядження.

Авансовий звіт представляється до закінчення 5-го банківського дня, що йде за днем, в якому платник податків або завершує таке відрядження, або завершує виконання окремої цивільно-правової дії з доручення і за рахунок особи, що видала засоби під звіт.

За наявності надмірно витрачених засобів їх сума повертається платником податків в касу або зараховується на банківський рахунок особи, що видала їх, до або під час вистави авансового звіту.

Якщо під час службового відрядження працівник отримав готівку на платіжну картку, то здати авансовий звіт і повернути суму надмірно витрачених коштів необхідно до закінчення 3-го банківського дня після завершення відрядження.

Крім того, якщо під час відрядження працівник використав платіжні картки для проведення розрахунків у безготівковій формі, а термін представлення авансового звіту не перевищує 10 банківських днів, за наявності поважних причин працедавець може його продовжити до 20 банківських днів.

Податковим агентом при оподаткуванні суми, виданої під звіт і не поверненої у встановлений термін, являється особа, що видала таку суму, – в сумі, що перевищує фактичні витрати платника податків на виконання таких дій.

ПДФО з суми перевищення утримується за рахунок будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) працівника за відповідний місяць, а при недостатності суми доходу – за рахунок оподатковуваних доходів наступних звітних місяців до повної сплати суми ПДФО.

У разі звільнення працівника сума податку утримується під час остаточного розрахунку, а при недостатності суми непогашена частина податку включається в податкові зобов’язання платника податків за результатами звітного року.

Бердичівська ОДПІ