Додому НОВИНИ Влада і громада Про підготовку до купального сезону та протипожежний стан говорили під час чергового...

Про підготовку до купального сезону та протипожежний стан говорили під час чергового засідання районної комісії ТЕБ і НС

538
ПОДІЛИТИСЬ

Під час чергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Бердичівській райдержадміністрації обговорили питання, які стосуються безпеки жителів району.

У роботі комісії взяли участь голова комісії, заступник голови райдержадміністрації Людмила Димидюк, члени комісії, начальники управлінь, відділів Бердичівської райдержадміністрації, керівники організацій і закладів Бердичівського району.

Людмила Вікторівна відкрила засідання і ознайомила присутніх з порядком денним.

Про затвердження заходів щодо підготовки населених пунктів та об’єктів району до функціонування під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2018 року доповів Олександр Охрімець – провідний фахівець Бердичівського МРВ ДСНС в Житомирській області. Також обговорили стан підготовки лісогосподарських підприємств до роботи в пожежонебезпечний період та стан протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки і їх готовність до збирання продукції врожаю 2018 року.

Після обговорення питання щодо підготовки до купального сезону 2018 року та вжиття заходів до запобігання загибелі людей на водних об’єктах, комісією було прийнято рішення про проведення ряду заходів з метою безпечного перебування людей на водоймах.

Комісією ТЕБ і НС, у ході роботи, було затверджено План залучення сил та засобів на гасіння пожеж, ліквідацію аварій, катастроф, стихійних лих у Бердичівському районі.

Ще одним важливим питанням, що стояло на порядку денному комісії – питання про незадовільний технічний стан гідротехнічної споруди водойми площею 1,1 га в с. Лемеші, Райгородоцької сільської ради. Тому, з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, спричинених шкідливою дією вод у разі подальшої деформації конструктивних елементів гідротехнічних споруд, комісія рекомендувала Райгородоцькій сільській раді терміново вжити заходів для усунення виявлених недоліків

Таким чином, члени районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення з усіх питань, прийняли одноголосне рішення.

Прес-служба райдержадміністрації.