Додому НОВИНИ Медицина Пріоритети Благодійної організації «Лікарняної каси Житомирської області»

Пріоритети Благодійної організації «Лікарняної каси Житомирської області»

300
ПОДІЛИТИСЬ

В умовах пандемії Благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» продовжує надавати суттєву допомогу платникам лікарняної каси по відновленню та збереженню здоров’я. З нею свої сподівання на якісне медичне обслуговування тепер пов’язує кожен п’ятий житель міста Бердичева.

Благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» нараховує 200 124 своїх членів на 01.04.2021 рік. Однією з самих потужних філій Благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» є філія міста Бердичева, яка займає по кількості платників лікарняної каси 15 800 осіб, що становить 21,2%, або перше місце по області.

Медична допомога жителям міста на протязі I кварталу 2021 року надавалась у 1 906 випадках на загальну суму 563 579,0 грн. За цією цифрою стоїть велика кількість людей, яким повернуто здоров’я і працездатність.

Наразі у стаціонарних відділеннях міської лікарні лікуються хворі з COVID-19 і забезпечуються ліками по державній програмі згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України протоколами надання медичної допомоги. Пріоритетним у надані медичної допомоги платникам Лікарняної каси стало амбулаторно-поліклінічне лікування, розширена сітка аптечної мережі міста з метою наближення до амбулаторій сімейного лікаря. Лікарняна каса надає медикаменти для амбулаторного лікування майже при 200 захворюваннях.

За I квартал 2021 року амбулаторно сімейними лікарями проліковано 1 475 платників на суму 262 693,0 грн., середня вартість одного випадку лікування становить 178,0 грн. при щомісячній сплаті внеску всього 60,0 грн.

Для покращення надання амбулаторно поліклінічної допомоги, у тому числі хворих на COVID-19 легкого та середнього стану важкості, додатково включено 17 лікарських засобів. Перелік медикаментів розміщений на офіційному сайті Лікарняної каси у розділі «Документи». Також за рахунок Лікарняної каси ви можете зробити необхідні обстеження у державних та деяких приватних закладах. Наприклад, у лабораторіях «INVIVO», яка має 2 пункти забору крові в Бердичеві. Актуальним стали обстеження по Лікарняній касі на Д-димер та С-реактивний білок, які призначаються хворим на COVID-19.

Незмінним залишилось надання пологової допомоги платникам Лікарняної каси. Фізіологічні пологи та кесарів розтин породіль платників Лікарняної каси забезпечується повністю.

Місія лікарняної каси – турбота про членів лікарняної каси перш за все!

Лілія МАТІЄЦЬ, лікар-експерт, Заслужений лікар України.