Додому НОВИНИ Влада і громада Психолог частини відвідала Міжнародну конференцію

Психолог частини відвідала Міжнародну конференцію

602
ПОДІЛИТИСЬ

Цими вихідними Громадська організація Житомирська обласна організація “Воскресіння” Волонтерський психолого-консультативний Центр “Фенікс” для воїнів АТО, їх родин та переселенців запросив представників військової частини – польова пошта В3231 до участі у Міжнародному форумі “Кризова інтервенція. Взаємодія громадських організацій та державних установ щодо допомоги ветеранам, воїнам АТО та їх родинам”. Захід проходив протягом трьох днів 15-17 липня 2016 року у бердичівському готелі “ДеЖавю”.

Взяли участь у масштабній конференції представники волонтерських і громадських організацій з усієї України, також учасниками заходу були керівники проекту з Польської сторони (м. Краків, м. Машево). Активним слухачем форуму стала і працівник Збройних Сил України психолог частини Голубко Світлана Миколаївна. Як представник інтересів військовослужбовців і професіонал, який кожного дня стикається із реабілітацією та соціальною адаптацією військовослужбовців після повернення із зони проведення антитерористичної операції, психолог із особливою користю для себе провела час.

Організатори заходу подбали про це заздалегідь. Розповідали про програму “Рівний – Рівному”, проаналізували роботу із жінками, матерями, дітьми ветеранів та воїнів АТО. Заслухали багато цікавих виступів на теми: “Підтримка. Жіночий погляд”, “Гуманітарне волонтерство у побуті як спосіб психологічної реабілітації бійців в АТО”, “Гендерні аспекти війни”, “Робота капеланів на передовій”, “Психолого-соціальна адаптація ветеранів війни”, “Діти в родинах ветеранів АТО. Війна – не дитяча справа”, “Арт-терапія з бійцями АТО на передовій”. Презентували фільм “Усна історія волонтерів АТО”. Провели ряд майстер-класів: “Основи саморегуляції в сучасному інформаційному полі”, “Робота із фоном травми в гештальттерапії”.

Завдяки високому рівню організації, захід став корисним не лише для присутніх на ньому осіб. Адже обмінявшись між собою досвідом, слухачі конференції зможуть у майбутньому уміло застосовувати набуті за час проведення заходу знання на практиці Психолог частини, яка також взяла участь у конференції отримані під час виступів поради та здобуті у майстер-класах навички обов’язково використовуватиме як допоміжні важелі в удосконаленні системи роботи із воїнами АТО, що значно пришвидшить процеси їх реабілітації та соціальної адаптації.

Командування військової частини – польова пошта В3231 щиро дякує волонтерському психолого-консультативному Центру “Фенікс” за запрошення на інформаційно насичений і цікавий захід. Подібні волонтерські ініціативи дуже потрібні як воїнам АТО і їх родинам, так і спеціалістам, які працюватимуть із морально-психологічним відновленням визначеної категорії осіб.

Прес-служба військової частини – польова пошта В3231.