Додому НОВИНИ Влада і громада Рейд по зернотоках

Рейд по зернотоках

486
ПОДІЛИТИСЬ

На території Бердичівського району продовжується зернозбиральна кампанія. Основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів. Аби не допустити подібних надзвичайних подій 11 серпня рятувальники Бердичівського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Житомирській області провели рейд місцями зберігання врожаю. Рейдова група відвідала два сільськогосподарських підприємства, а саме ТОВ “Агросем” в с. Семенівка та СТОВ “Урожай” с. Скаківка.

Основна увага була приділена забезпеченню підприємств первинними засобами пожежогасіння зернозбиральної техніки, наявності пристосованої техніки для цілей пожежогасіння безпосередньо на місцях збирання врожаю. З’ясувалось, що вогнегасники, які знаходяться на комбайнах підприємств, пройшли технічне обслуговування. Водії транспортних засобів знають алгоритм дій у разі виникнення загоряння.

При проведенні рейду з працівниками підприємств фахівці ДСНС провели інструктаж з правил пожежної безпеки, а також особисто пересвідчувались у готовності пристосованої техніки до гасіння пожеж. Працівникам вручили експрес-інформацію, де викладено основні правила пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії.

Рятувальники застерігають! Категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Головний фахівець Бердичівського
Міськрайонного відділу Управління ДСНС України
у Житомирській області
Пилипчук В.О.