Додому НОВИНИ Влада і громада Ремонт басейну на особистому контролі Народного депутата

Ремонт басейну на особистому контролі Народного депутата

286
ПОДІЛИТИСЬ

Міський плавальний басейн має тривалу історію: побудований ще у восьмидесятих роках минулого століття, він майже чотири десятиліття дарував бердичівлянам можливість фізичного оздоровлення та як один із небагатьох в Житомирській області – займатись юним та дорослим спортсменам водними видами спорту.

Саме така тривала за часом діяльність та з огляду на це зношеність основних фондів і змусили свого часу міську владу розпочати капітальний ремонт закладу, оновити його як ззовні, так і з середини. Ще у 2019 році сюди вклали значні кошти – на будівлі замінили дах, провели ззовні утеплення, після чого будівля басейну стала схожою з бердичівською лікарнею та Центром Жінки (за виключенням кольорової гами). Також замінили вікна, що стало наступним кроком до енергозбереження та меншого використання вартісних нині енергоресурсів.

Але на завершення усіх запланованих робіт, насамперед внутрішніх, коштів у влади не знайшлось ні у минулому 2020 році, ні тим більше у нинішньому. Щоб проєкт реконструкції не перетворився на довгобуд, до вирішення питання фінансування долучився народний депутат Богдан Кицак.

І от маємо приємну новину: ремонт басейну в Бердичеві буде завершено цього року! Фінансування у розмірі 23,5 млн. гривень забезпечено у рамках Національного проєкту «Великого будівництва».

Для зрушення з точки довелось провести значний об’єм роботи. Але для депутата є головним те, що вже наприкінці року ми побачимо повністю готовий і відремонтований басейн, послугами якого будуть користуватись наша малеча, школярі, студенти, спортсмени, дорослі, а також усі бажаючі. За планами басейн стане одним із перших комунальних об’єктів, що вийдуть на самоокупність та приноситимуть до бюджету громади кошти, а не навпаки.

Пресслужба Народного депутата Богдана КИЦАКА.