Додому ІНФОРМАЦІЯ РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації 28.10.2017 №280 Про затвердження плану заходів з...

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації 28.10.2017 №280 Про затвердження плану заходів з проведення в районі у 2017 році Всеукраїнського тижня права

739
ПОДІЛИТИСЬ

Україна
Бердичівська районна державна адміністрація
Житомирської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови районної державної адміністрації
28.10.2017 №280

Про затвердження плану
заходів з проведення в районі у 2017 році
Всеукраїнського тижня права

Відповідно до ст.ст. 6, 13,41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.08.2017 року № 579-р “Про затвердження плану заходів з проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права” та з метою підвищення  рівня правової культури населення району:

  1. Затвердити план заходів з проведення в районі у 2017 році Всеукраїнського тижня права, що додається.
  2. Виконавцям плану забезпечити реалізацію заходів, передбачених планом у визначений строк та інформувати Бердичівську районну державну адміністрацію про їх виконання до 25 грудня 2017 року для узагальнення та інформування Головного управління юстиції у Житомирській області до 23 грудня 2017.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника голови – начальника управління фінансів районної державної адміністрації Войцахівську Т.О.

Голова адміністрації Е.Є. Томашевський.


Додаток
до розпорядження голови
районної державної адміністрації
28.10.2017 №280

ПЛАН ЗАХОДІВ
з проведення в районі у 2017 році Всеукраїнського тижня права

№ п/п Зміст заходу Строки Відповідальні виконавці
1 Провести у навчальних закладах району Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. 8 грудня 2017 року Відділ освіти райдержадміністрації, Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою).
2 Організувати та провести у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання тощо). 4-10 грудня 2017 року Відділи райдержадміністрації: освіти, культури і туризму, у справах сім’ї, молоді та спорту, БРЦСССДМ, Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою).
3 Організувати виступи у засобах масової інформації з питань реалізації і захисту прав людини, у тому числі учасників антитерористичної операції, членів сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції. Грудень 2017 року Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації, Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою).
4 Провести в Райківській виправній колонії № 73 лекції, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини. 4-8 грудня 2017 року Бердичівський МЦ з надання БВПД  (за згодою).
5 Провести навчання, лекції, бесіди з працівниками підприємств, установ та організацій з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня знань. 4-8 грудня 2017 року Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою).
6 Провести в рамках роботи спеціалізованого формування “Мобільний консультативний пункт соціальної роботи” районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді лекційно-тренінгові заняття з питань захисту прав людини, бесіди, тематичні ігротеки, відео лекторії, вікторини, конкурси правового змісту. Грудень 2017 року Бердичівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
7 Забезпечити через мережу громадських приймалень та юридичних клінік надання безоплатної первинної правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини. 5-9 грудня 2017 року Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою).
8 Організувати проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту, ознайомлення з матеріалами, представленими на них; оформлення у військових частинах, навчальних закладах, закладах культури, інших установах та організаціях тематичних стендів. 4-10 грудня 2017 року Відділи райдержадміністрації: освіти, культури і туризму райдержадміністрації,  Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою)
9 Провести науково-практичні конференції, семінари, зycтрічі за круглим столом, дискусії, майстер-класи провідних юристів, присвячені  проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їx сімей та внутрішньо переміщених oci6, за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, народного депутата України, діячів науки і культури. 4-10 грудня 2017 року Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою)
10 Провести профілактичні рейди у місцях масового відпочинку молоді з метою попередження негативних явищ у дитячому середовищі. 4-10 грудня 2017 року Служба у справах дітей райдержадміністрації
11 Провести інформаційно-просвітницькі заходи для різних категорій населення з питань попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми в рамках районного етапу Всеукраїнської  акції “16 днів проти насильства”.  4-10 грудня 2017 року Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації
12 Організувати розміщення на офіційних веб-сайтах інформаційних банерів та їх наповнення матеріалами, що стосуються проведення Всеукраїнського тижня права. 4-10 грудня 2017 року Відділи райдержадміністрації: освіти, культури і туризму, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації, Бердичівський МЦ з надання БВПД (за згодою).
13 Сприяти у широкому висвітленні в комунальних та друкованих та електронних засобах масової інформації заходів з проведення в районі Всеукраїнського тижня права. 8-13 грудня 2017 року Редакція міськрайонної газети “Земля Бердичівська” (за згодою), сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

Керівник апарату районної державної адміністрації Л.А. Котнюк