Додому НОВИНИ Влада і громада Рятувальники Бердичівського району проводять протипожежні заходи для забезпечення безпечного святкування Великодня

Рятувальники Бердичівського району проводять протипожежні заходи для забезпечення безпечного святкування Великодня

328
ПОДІЛИТИСЬ

Інспекторський склад Бердичівського міськрайонного Управління ДСНС у Житомирській області проводить перевірки стану пожежної безпеки культових споруд на території міста та району.

Під час даних запобіжних заходів фахівці ДСНС звертають особливу увагу на виконання вимог безпеки при користуванні відкритим вогнем, свічками, лампадками, наявність у будівлях вогнегасників, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення, шляхів евакуації прихожан, протипожежного водопостачання та сигналізації.

Більшість культових споруд в яких проходили такі заходи, оснащені вогнегасниками. Проте існують і недоліки, які необхідно усунути до Великодня: наприклад провести протипожежну обробку дерев’яних конструкцій низки храмів, всі великі культові споруди оснастити пожежною сигналізацією тощо.

До того ж настоятелям церков роз’яснювався порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручалися відповідні пам’ятки, в яких відображені всі основні питання вимог пожежної безпеки в культових спорудах.

Рятувальники сподіваються, що проведена робота не буде марною, адже священнослужителі та церковна громада усвідомлюють відповідальність, яка покладається на них щодо дотримання правил пожежної безпеки. Наразі фахівці ДСНС продовжують проводити роз’яснювальну роботу та максимально сприяти у забезпечені високого рівня обізнаності правилам пожежної безпеки у всіх культових спорудах міста та району.

Пилипчук В.О.,
головний інспектор Бердичівського МРВ
Управління ДСНС України у Житомирській обл.