Додому НОВИНИ Влада і громада Свято в Дубівці

Свято в Дубівці

702
ПОДІЛИТИСЬ

7 липня 2017 року, у свято Івана Купала, вперше відзначали День села жителі Дубівки – мальовничого села, оточеного з усіх боків дубовим лісом. Дубівка – одне з найменших сіл, що входять до складу Семенівської ОТГ (площа – 195 га, населення – 197 чоловік, 320 дворів), проте славне своїми жителями, вшанованими у цей святковий день.

Розпочалося свято з літургії в місцевій церкві Івана Хрестителя, після чого відбувся молебень біля криниці, з якої, за переказами, “вийшла” чудотворна ікона Божої Матері, яка й по сьогоднішній день знаходиться в Дубівці. Після богослужіння було влаштовано благодійний обід для жителів сіл Дубівка і Красівка та гостей. Привітати мешканців зі святом прибули Семенівський сільський голова Семенюк Наталія і представники Будинку культури села Іванківці.

Після обіду відбувся концерт, під час якого звучали слова подяки для дубівчан, що внесли свій вклад у розвиток села. Серед них – ветерани праці Марчук Галина Дмитрівна, нагороджені Орденом Трудового Червоного Прапора Чайківський Йосип Іванович, Сікорська Галина Аполінарівна.

Квітами, піснею, віршами, подарунками привітали воїнів АТО, висловили подяку їх матерям; відзначили 8 багатодітних сімей, найменшого жителя села – чотиримісячного Погульського Данила, та найстарших мешканців – Діденко Марію Терентіївну, 1924 року народження, та Анепського Валерія Михайловича, 1932 року народження; привітали випускниць-дев’ятикласниць. Мати-героїня Римарчук Любов Минівна та її чоловік Павло Семенович прожили у подружньому житті 56 років! Подружжя достойне вшанування. Всі отримали подарунки від Семенівського сільського голови.

Прикрасою вечора стала талановита сім’я Стась із Києва, що виконала пісні-привітання під гітару, та учасники художньої самодіяльності Будинку культури села Іванківці. Мешканці села дуже вдячні за організацію свята сільському старості Апатову Ігорю Адольфовичу, завідуючій клубом Гортовлюк Марії Йосипівні, приватному підприємцю Нагребецькому Віталію Юліановичу. Свято справді вдалося, адже ще три дні в Дубівці тільки й розмов було, що про нього!

Також відбулися урочисті святкування Івана Купала в інших селах Семенівської об’єднаної територіальної громади: Хажині, Тереховому, Великих Низгірцях.