Додому НОВИНИ Влада і громада Світло і тінь Перемоги

Світло і тінь Перемоги

879
ПОДІЛИТИСЬ

Весь світ визнає і шанує велику роль Радянського Союзу, в тому числі й українського народу в перемозі над нацизмом. Неодноразово про це заявляли і наші союзники – президент США Рузвельт та прем’єр-міністр Великобританії Черчіль. Але, на жаль, все частіше з’являються новоявлені доморощені політики, яким дуже хочеться применшити значення Перемоги. І тому з’являються публікації про те, що Жуков, Ватутін, Черняховський та інші воєначальники “неправильно” воювали: допускали значні втрати, гнали на завідому загибель наших бійців. Можливо, це й було. Але ж то була Світова війна, в якій брали участь сотні мільйонів людей, і яка охопила всю земну кулю.

Чому ж ці “мудрі” критики, звинувачуючи минуле, не посиплять свої голови попелом за те, що на невеликій території Донецької та Луганської областей допустили великі втрати в Іловайську, Дебальцевому та інших гарячих точках нинішньої війни?
Звичайно, воювати з пам’ятниками набагато легше, ніж із живим противником. Напевно, пора вже схаменутись і розпочати об’єднувати країну на подіях, які визнає весь світ. Як це, наприклад, зробила Іспанія, де на території величного меморіалу поряд поховані колишні вороги – республіканці та франкісти. І над ними височить напис: “Всі вони любили Іспанію”.

Володимир Кравченко.