Додому НОВИНИ Влада і громада Звіт про виконання програми економічно-соціального розвитку Семенівської сільської ради у 2017 році

Звіт про виконання програми економічно-соціального розвитку Семенівської сільської ради у 2017 році

1333
ПОДІЛИТИСЬ

Освіта

У січні 2017 року Семенівською сільською радою утворено відокремлений юридично Відділ освіти, молоді та спорту, який на разі очолює Людмила Миколаївна Колесник.

Протягом 2017 року кошти місцевого бюджету були спрямовані на вирішення нагальних проблем по поточному ремонту, заміні застарілих систем опалення та покращення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів та шкіл громади.

Отже, за рахунок коштів сільського бюджету спрямовано співфінансування обласному бюджету на придбання 1 шкільного автобуса у сумі 469,1 тис. грн. Затверджено маршрути шкільних автобусів, забезпечено підвезенням 157 учнів та вихованців ДНЗ, 56 педагогічних працівників.

Для всіх першокласників громади закуплено 48 парт загальною вартістю 116,3 тис. грн.

Придбано 4 інтерактивні комплекси на загальну суму 168,0 тис. грн, 4 відеопроектори на загальну суму 40 тис. грн для  Красівської , Хажинської та Великонизгірецької ЗОШ та 7 телевізорів загальною вартістю 80,0 тис. грн.

Проведено поточний ремонт внутрішньої водопровідної та каналізаційної мережі в Іванковецькій ЗОШ на суму 63,6 тис. грн.

За рахунок коштів сільського бюджету протягом 2017 року організовано безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та пільгової категорії дітей з розрахунку 8,80 грн на одного учня в день.

Видатки на продукти харчування дітей в дошкільних закладах склали 151,9 тис. грн.

На  оплату продуктів харчування в ЗОШ спрямовані видатки у сумі 189,4 тис. грн, з них 56,0 тис. грн, спрямовано на харчування дітей в період оздоровлення.

На утримання дошкільних навчальних закладів у 2017 році з сільського бюджету спрямовані кошти в сумі 142,4 тис. грн, з них:

  • придбано та встановлено 2 опалювальних котла в ДНЗ с. Іванківці та с. Семенівка із проведенням поточного ремонту тепломереж на загальну суму 25,9 тис. грн;
  • проведено ремонт в побутовій кімнаті в Семенівському ДНЗ загальною вартістю 72,0 тис. грн;
  • оновлено матеріально-технічну базу садочків – придбано 4 електром’ясорубки на суму 6,2 тис. грн, вішалку для рушників – 1,3 тис. грн, магнітну дошку – 6,0 тис. грн, пилосос – 3,6 тис. грн, постільна білизна – 6,5 тис. грн, посуд – 3,5 тис. грн, плита в сумі 7,1 тис. грн тощо;
  • придбано обладнання довгострокового користування (телевізора) на суму 10,4 тис. грн.

За спонсорської допомоги  ПП “Климчук” замінено підлогу у спортивній залі ДНЗ с. Іванківці.

В ході підготовки до опалювального періоду було проведено тендер на постачальника газу, результатом стало заключення договору з ТОВ “АС” (м.Волноваха Донецької області) на суму 369 тис. грн. Заключено договір з ТОВ “Славресурс” (м.Київ) на придбання 31,2 тони вугілля на суму 189,6 тис. грн. Закуплено 62,5 кубометрів дров на суму 30 тис. грн.

В 2017 році охоплено безкоштовним оздоровленням 72% дітей громади. 210 дітей оздоровились у пришкільних таборах, утворених на базі 5 шкіл. На харчування з сільського бюджету виділено 56,0 тис. грн.

Крім цього, 10 дітей оздоровились в санаторії “Дениші” за кошти обласного бюджету, 16 дітей – в оздоровчому закладі “Березовий гай” в с. Скраглівка на загальну суму 44,0 тис. грн, 5 дітей – у таборі “Відкрите серце” у с. Озадівка за благодійні кошти.

У 2017 році облаштовано кімнати для корекційно-розвиваючих занять з дітьми, які навчаються за програмою інклюзивної освіти, в Хажинській та Терехівській школах.

Освоєно 35,5 тис. грн освітньої субвенції для дітей з особливими потребами.

Крім того, Семенівською сільською радою підписано з Житомирською ОДА та Бердичівською міською радою Меморандум про співпрацю щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів. Підписання даного Меморандуму дало старт на створення інклюзивно-ресурсного центру в місті Бердичеві, що дасть можливість маленьким жителям нашої громади з особливими потребами здобувати освіту на рівні зі своїми однолітками.

Основною метою діяльності Семенівської сільської ради є створення оптимальних умов для функціонування освітніх закладів, впровадження енергозаощадливих технологій та зменшенні витрат на опалення бюджетних установ, і як наслідок, економії бюджетних коштів.

У 2017 році розроблено проектно-кошторисні документації на капітальний ремонт будівлі (термомодернізації) Семенівського ДНЗ “Дзвіночок” в сумі 22,2 тис. грн та капітальний ремонт будівлі (термомодернізація) Хажинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в сумі 22,8 тис. грн.

Також, у 2017 році проведено підключення до мережі інтернет закладів загальної середньої та дошкільної освіти на загальну суму 19,0 тис. грн. Створено єдиний інформаційний простір Відділу освіти, молоді та спорту.

Охорона здоров’я

У вересні 2017 року Семенівською сільською радою створено КУ “Центр первинної медико-санітарної допомоги Семенівської сільської ради”. Керує комунальною установою та веде прийом громадян головний лікар – Глушкова Світлана Іванівна, а також сімейний лікар Слюсар Юрій Володимирович та лікар-педіатр Глушков Дмитро Дмитрович. Також, роботу установи забезпечує 9 фельдшерів, 5 медичних сестер, 10 молодших сестер та 1 водій. Розроблено графік прийому громадян, який покриває всі населені пункти нашої громади.

За період діяльності комунальної установи розпочато процедуру отримання ліцензії на надання медичних послуг. Також, для забезпечення повноцінної роботи медичної установи проведено наступні видатки з сільського бюджету:

  • придбано легковий автомобіль загальною вартістю 198,0 тис. грн;
  • закуплено комп’ютерну техніку загальною вартістю 25,9 тис. грн;
  • спрямовано кошти на оплату електроенергії, газу, вугілля та дров в загальній сумі 93,0 тис. грн;
  • придбано меблі в амбулаторію, паливно-мастильні матеріали, пральну машину, канцелярські товари та господарські товари загальною вартістю 93,3 тис. грн;
  • на оплату послуг по встановленню програмного забезпечення, за виконання електро-лабораторних робіт, послуг по визначенню якості води, виготовлення техдокументації на приміщення спрямовано кошти в загальній сумі 53,0 тис. грн;
  • за підтримки обласного депутата Чернявського Павла Петровича придбано та встановлено огорожу в ФАП с. Великі Низгірці загальною вартістю 16,5 тис. грн.

У 2017 році Семенівською сільською радою Бердичівському районному бюджету за рахунок медичної субвенції та додаткової дотації з державного бюджету в цілому на утримання закладів охорони здоров’я для надання медичних послуг жителям громади  спрямовані кошти в сумі 3089,0 тис. грн та з власних коштів в сумі 147,3 тис. грн.

Соціальний захист населення

В Центрі надання соціальних послуг Семенівської сільської ради працює 9 осіб, який очолює завідувач Центру – Носова Тетяна Миколаївна. У 2017 році соціальні працівники в середньому обслуговували 85 осіб. Соціальні працівники допомагають по домогосподарству особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі громадянам похилого віку, одиноким, інвалідам. На обліку перебуває 26 сімей в складних життєвих обставинах, в яких виховується 58 дітей.

Впродовж 2017 року Центром надання соціальних послуг було здійснено ряд заходів щодо проведення серед жителів громади профілактичної роботи з попередження негативних явищ в соціумі та дитячого сирітства, а саме:

  1. На виконання “Стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу, в тому числі хіміорезистентного, та ВІЛ-інфекції/СНІДу на період до 2020 року”:
  • навчальні заняття для бібліотекарів сіл щодо запровадження методів профілактичної роботи серед жителів громади з ВІЛ/СНІДу – 7 осіб;
  • організовано розповсюдження інформаційних буклетів (150 примірників) через проведення просвітницьких семінарів для молоді (26 осіб) та дорослого населення (11 осіб);
  • організовано соціальний патронаж 2 (двох) сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених захворюванням на туберкульоз.

Всього охоплено соціальними послугами з профілактики туберкульозу та ВІЛ/СНІДу 49 осіб, з яких: 22 дітей та 29 дорослих.

У вересні сільські бібліотекарі у співпраці з Центром надання соціальних послуг взяли участь в інформаційно-просвітницькій кампанії, присвяченій Всесвітньому Дню Контрацепції – 2017. В рамках заходу було проведено три практичних заняття для молоді та дорослого населення.

Бібліотекарі громади за ініціативи Центру надання соціальних послуг у листопаді проходили навчання в обласному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань організації та проведення соціально-профілактичної роботи серед населення.

Завдяки методичній підтримці Благодійного Фонду “Здоров’я жінки і планування сім’ї була поширена достовірна інформація і отримані позитивні відгуки від учасників.

Спільно з працівниками поліції протягом 2017 року проводились вечірні рейди, метою яких є виявлення неповнолітніх у розважальних закладах та встановлення факту розпиття алкогольних напоїв.

Для забезпечення повноцінної роботи Центру надання соціальних послуг проведено наступні видатки з сільського бюджету:

  • придбано господарські та канцелярські товари для працівників Центру на загальну суму 1,2 тис. грн;
  • придбано комп’ютерну техніку на загальну суму 7,9 тис. грн;
  • придбано меблі на загальну суму 16,6 тис. грн.

Семенівською сільською радою Бердичівському районному бюджету, відповідно до укладеного договору, спрямовані кошти у вигляді іншої субвенції з власних коштів сільського бюджету на утримання працівників, які обслуговували жителів громади, для Територіального центру в сумі 145,45 тис. грн та на компенсаційні виплати фізичним особам, що надають соціальні послуги в сумі 31,8 тис. грн.

Також, відповідно до Програми “Про забезпечення пільгами окремих категорій громадян на 2017-2018 роки” профінансовані компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом для ТОВ “Бердичівське АТП-11837” в сумі 310,9 тис. грн та залізничним транспортом для ПАТ “Укрзалізниця” в сумі 3,5 тис. грн.

Розвиток земельних відносин та землевпорядкування території

З метою формування ринку земель у 2017 році проведено поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, де термін дії такої грошової оцінки завершився, а саме с. Красівка та с. Дубівка загальною вартістю 35,0 тис. грн.

З сільського бюджету на розробку технічної документації на будівництво спортивного майданчика в селі Великі Низгірці спрямовані кошти в сумі 10,2 тис. грн.

Найчастіше звертаються громадяни до сільської ради про надання дозволів на оформлення земельних ділянок у приватну власність та виділення їх під забудову. Спеціалістами з земельних питань опрацьовуються всі заяви, розробляються проекти рішень, які виносяться на сесії сільської ради чи виконкому, громадяни отримали відповідну відповідь, роз’яснення чи прийняте рішення.

Житлово-комунальне господарство

У 2017 році Семенівською сільською радою розпочато роботу по відновленню вуличного освітлення у населених пунктах громади.

Розроблено проектно-кошторисну документацію та пройдено експертизу на реконструкцію вуличного освітлення в с. Іванківці, Семенівка, Терехове, Дубівка, Кикишівка, Хажин загальною вартістю 132,0 тис. грн.

Протягом 2017 року повністю реалізовано відновлення вуличного освітлення в с. Дубівка, с. Кикишівка та частково в с. Хажин на загальну суму 1127,4 тис. грн.

Крім того, кошти в сумі 139,0 тис. грн спрямовано на оплату електроенергії, проведено ремонт вуличного освітлення та утримання мереж зовнішнього освітлення, облаштування пам’ятників, кладовищ (придбано огорожу на кладовище в с. В. Низгірці та с. Семенівка) в населених пунктах сільської ради, виконано земляні роботи по впорядкуванню прибережної захисної смуги ставка в с. Закутинці на загальну суму 182,4 тис. грн.

Проведено поточний ремонт свердловини в с. Іванківці на загальну суму 197,8 тис. грн.

За рахунок грантових коштів по програмі “Зупинку облаштуємо – безпеку гарантуємо” за фінансування Національного фонду підтримки демократії (Польща) проведено поточний ремонт автобусних зупинок в с. Сингаївка та с. Дубівка на суму 12,0 тис. грн.

Придбано для Красівського, Закутинецького та Іванковецького старостинського округу 3 бензопили та 2 бензокоси загальною вартістю 16,0 тис. грн.

Дорожньо-транспортний комплекс

На капітальний ремонт доріг у 2017 році спрямовано кошти в сумі 3298,8 тис. грн, а саме:

  • проведено капітальний ремонт дороги по вул. Бердичівська с. В. Низгірці загальною вартістю 1480,6 тис. грн;
  • проведено капітальний ремонт дороги по вул. Братів Зеленюків с. В. Низгірці загальною вартістю 925,2 тис. грн;
  • проведено капітальний ремонт дороги по вул. Серватюків с. В. Низгірці загальною вартістю 879,4 тис. грн;
  • виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт лоріг по вул. Ватутіна, вул. Шевченка, вул. Центральній, вул. Корольова та пров. Корольова с. В. Низгірці загальною вартістю 13,5 тис. грн.

На утримання та поточний ремонт доріг громади у 2017 році використано коштів в сумі 253,6 тис. грн, а саме:

  • проведено поточний ремонт доріг сіл Нова Олександрівка загальною вартістю 49,1 тис. грн, Дубівка – 60,0 тис. грн та Закутинці – 68,0 тис. грн;
  • за послуги по чистці доріг від снігу та автогрейдеруванню перераховано кошти в сумі 76,5 тис. грн.

Культура

Діяльність галузі культура у 2017 році забезпечували 6 будинків культури, 3 клуби, 7 бібліотечних закладів та народний музей ім. Джозефа Конрада.

З сільського бюджету на протязі 2017 року проведено поточний ремонт кімнати бібліотеки в с. Хажин в сумі 76,0 тис. грн та будинку культури в с. Терехове в сумі 199,6 тис. грн. Також, в будинок культури с. Терехове придбано двері вартістю 29,6 тис. грн. Крім того, закуплено стільці в будинки культури с. Терехову та с. Хажин на загальну суму 66,7 тис. грн.

Для оркестру Семенівської сільської ради придбано національні костюми вартістю 9,9 тис. грн.

Також, у 2017 році для будинків культури придбано матеріали та обладнання загальною вартістю 92,3 тис. грн, в тому числі:

  • тенісні столи та спорттовари на суму 21,3 тис. грн;
  • двері в будинок культури с. Хажин на суму 9,0 тис. грн;
  • стільці та столи на суму 12,0 тис. грн;
  • принтер в будинок культури с. Семенівка на суму 4,2 тис. грн;
  • музичне обладнання на суму 30,0 тис. грн;
  • канцелярські товари та господарські товари на суму 40,8 тис. грн.

Крім того, за кошти сільського бюджету оновлено бібліотечний фонд на загальну суму 18,9 тис. грн.

Семенівською сільською радою у 2017 року для організації дозвілля мешканців села організовано святкування Днів села у 5 населених пунктах та Дня Незалежності, а також інших державних свят та пам’ятних дат нашої держави, релігійних свят, на яких були представлені виступи творчих колективів Семенівської сільської ради.

Також, у 2017 році Семенівською сільською радою організовано проведення спортивних змагань серед підростаючого покоління громади з метою пропаганди здорового життя. Так, було проведено в с. Хажин VIII турнір з нагоди Перемоги у Другій світовій війні та Перші Малі Олімпійські ігри школярів.

На території нашої громади діє громадська організація “Добра справа”, яку очолює депутат сільської ради Юрій Васильович Балюк. Дана громадська організація спільно з благодійним фондом “Інформаційний центр “Зелене досьє” взяла участь у проекті Балтійського регіону, в якому опинилося і село Красівка. На базі цієї сільської школи було створено освітній центр сталого розвитку, основними учасниками якого стали учні нашої громади. Школярі провели соціальне опитування в шести селах Бердичівського району і умовно цю територію було названо “Гексадою” (села Садки, Красівка, Дубівка, Малі Гадомці, Закутинці і Сингаївка). Даним проектом передбачалися заходи  з енергоефективності, завдяки яким згодом у дитячому садочку Красівки було встановлено твердопаливний котел і дробарку дров для цього ж котла.

Також, отримано допомогу від благодійних організацій – завезено меблі в школу, ФАП с. Закутинці, музей ім. Джозефа Конрада. Надано благодійну допомогу у вигляді б/в одягу, взуття, миючих засобів малозабезпеченим жителям Семенівської громади.