Додому НОВИНИ Влада і громада Сергій Машковський про рік на посаді голови ОДА.

Сергій Машковський про рік на посаді голови ОДА.

658
ПОДІЛИТИСЬ

Наказом Президента України Петра Порошенка від 22 липня 2014 року Сергія Машковського було призначено головою Житомирської обласної держадміністрації. Сьогодні керівник області прозвітував про результати роботи за рік.

За підсумками минулого року Житомирська область посіла 1 місце по Україні за рівнем виконання доходів. Вільні залишки на початок 01.01.2015 р. – 131 млн. грн.

“Вільні залишки коштів були спрямовані на фінансування соціальної сфери, – розповів Сергій Машковський, – зокрема 15 мільйонів гривень було виділено на соціальний захист учасників АТО, їхніх сімей та підтримку вимушених переселенців; 5,5 мільйонів – на ліки для онкохворих; 10,5 млн. грн. – на оздоровлення дітей області. Ще 30 млн. грн. було виділено на купівлю магнітно-резонансного томографа”.

Активно працювала Житомирщина і в області залучення інвестицій. Загальна сума інвестицій за січень-березень  цього року склала 7 млн. дол. В області працює понад 400 підприємств з іноземними інвестиціями із 52 країн світу.

Сьогодні в інвестиційному портфелі обласної адміністрації 90 інвестпропозицій та 80 земельних проектів загальною площею у 1000 гектарів.

“За показниками дотримання лімітів споживання природного газу за підсумками опалювального сезону 2014-2015 років Житомирщина увійшла до  трійки найкращих областей”, – зазначив керівник області.

Ми також є в лідерах по призначенню субсидій. До управлінь соціального захисту населення було подано 63 тисячі заяв та 45 тисяч вже призначених виплат. Опрацьовано ¾ звернень. Це один із найкращих показників у державі.

Належна соціальна підтримка військовослужбовців-учасників АТО – один з пріоритетних напрямів роботи облдержадміністрації. На програму допомоги учасникам АТО з обласного бюджету було виділено 6,8 млн. грн. За цей час в лікувальних та оздоровчих закладах 1763 воїни пройшли реабілітацію.

“Ми постійно допомагаємо жителям східних регіонів та бійцям безпосередньо у зоні АТО, – розповів керівник області, – зокрема за час проведення антитерористичної операції ми передали понад 120 тонн продуктів харчування; 30 тонн будівельних матеріалів; медикаменти, засоби гігієни, одяг”.

Сьогодні в області проживає 7182 осіб з тимчасово окупованих територій. Їх забезпечують житлом. Щомісячну адресну допомогу отримує майже 5400 родин. З жовтня загальна сума виплат склала понад 35 мільйонів гривень. Додаткового з обласного бюджету виділено 5 мільйонів. Ще 5 млн. 285 тис грн. пішло з того ж бюджету на сплату їхнього проживання.

“Житомирська обласна державна адміністрація в числі перших виконала завдання Президента України і збудувала 5 фортифікаційних споруд на передовій в зоні АТО”. – зазначив Сергій Машковський.

Керівник області повідомив, що в північних районах припинено незаконний видобуток бурштину промисловим способом. В цьому він особисто переконався, без попередження відвідавши вчора родовища в Олевському районі.

“Я оцінюю Житомирщину як один з найперспективніших регіонів України – і за інвестиційною привабливістю, і по ресурсах, і за потенційними можливостями. Так, дивлячись на пророблену роботу, я вважаю, що рік не пройшов даремно. Звичайно, про це судити не мені, але праця велася постійно”, – підкреслив Сергій Машковський.