Додому НОВИНИ Влада і громада Слово до читачів

Слово до читачів

104
ПОДІЛИТИСЬ

Шановні передплатники, читачі газети «Земля Бердичівська»!

На жаль, керівництво Укрпошти вирішило саме під час війни провести реорганізацію в плані доставляння преси до замовників за допомоги пересувних поштових відділень. Тобто, автомобіль приїздить до села раз чи два на тиждень лише на декілька годин та залишає всю кореспонденцію будь-де, не доставляючи безпосереднього передплатнику.

І тепер в абсолютній більшості сіл Бердичівщини літні люди чи особи з обмеженими фізичними можливостями, які пересуваються за допомоги милиць, а таких у кожному селі десятки, змушені йти за газетою самостійно у визначений день і час в центр села. І не всі це можуть зробити. Тому фактично залишаються без газети, яку передплачують 30-40 років.

Прикро те, що дехто намагається звинуватити саме редакцію в неотриманні газети. Тому нагадуємо, що редакція готує матеріали, друкарня друкує газету, а доставка газети до читача – це функція Укрпошти. За що їй редакцією ще у січні цього року перераховано немалі кошти. Але, напевно, Укрпошті вигідніше торгувати поштовими листівками, електролампочками та іншими товарами, ніж виконувати свою безпосередню функцію.

Ця проблема неодноразово підіймалась і нами, і іншими виданнями, громадами сіл і перед владою, і перед керівництвом Укрпошти. Але, на жаль, зміни йдуть не на краще.

Нині ми прагнемо до Європи, до цивілізації. До речі, там поштові організації працюють ритмічно, виконуючи свої зобов’язання так, як того вимагають замовники. І головне – вимоги відповідних законів. Там на першому плані – обслуговування людей, а потім прибуток.

Володимир КРАВЧЕНКО