ПОДІЛИТИСЬ

З глибини чистих джерел…
“Бо чим серце наповнене, те говорять уста”.
(Із Святого Письма)

З 201-го числа розпочне своє літочислення газета Житомирського обласного управління Союзу вільних церков християн євангельської віри України “Євангельська нива”, увійшовши з благословенням Господнім у рік 2017-й. газета виходить у світ винятково на пожертви її читачів і поширюється поміж вірянами України тільки безкоштовно. Беззмінним її редактором і духовним сподвижником на добрі повчання залишається всі роки існування газети Петро Залізний. Це завдяки йому видання пережило-перетерпіло чимало негараздів на шляху свого становлення з перших кроків і світлого поступового утвердження з роками. Адже мало не два десятки літ існування його в царині необхідності для наймасовішого читача – це епохально і цілком схвально тисячами шанувальників не лише з гурту віруючих, сповідників Євангельських, а й численних православних, кому ніколи не було байдужим високе і святе слово Господнє.

Високим словом і ділами добротворення день-крізь-день служить Петро Залізний во славу процвітання доброти і чуйності серед велелюддя. І свідченням тому є публікації на сторінках “Євангельської ниви”, котра з числа в число проливає світло життєдіяльності й мудрості слова Господнього.

Я доземно схиляюся у вдячності Петру Залізному, що він так ревно клопочеться, аби редаговане ним видання надходило і в моє село Фронтівку, що в Оратівському районі, – випало почути від тамтешньої вчительки Ольги Бажанюк. – Для мене газета стала порадником, настільним посібником у виховній роботі з учнями, бо на її сторінках щоразу можна віднайти вельми цікаві розповіді, що лягають в основу планування багатьох виховних заходів, що проводяться в школі.

На шпальтах “Євангельської ниви” можна щоразу віднайти сюжети не лише духовно-євангельського спрямування, а й чимало тут подається світської хронічки: інформація з життя держави, діяльності уряду та президентського корпусу, різноманітні світські тлумачення, що випливають із державних законодавчих актів… Усе це висвітлюється розумно, коректно, не завдаючи щонайменшої образи людям тієї чи іншої течії в сприйнятті слова Господнього.

Гортаючи кожне нове число “Євангельської ниви” тут знайде відразу для душі юний і сивочолий читач і, ще вкотре підкреслюю, не тільки з гурту віруючих.

– Одержавши якось незнайомий мені пакет з казенними штемпелями я подивувалася його призначенню, – розповідає проста роботяща жінка-селянка з крихітного села Скибин, що в глибинці подільського краю, Марія Войчик. – Вмістом такого пакета була газета “Євангельська нива”, яку з того часу я одержую регулярно. І можу сказати, що це справді дуже цікава газета і все тут для заспокоєння наших знеможених душ. Я людина, яка на сьогодні зосталася одинокою і газета для мене є справжнім ковтком джерельної води, як ото ми її прагнемо спекотного літнього дня…

Таких роздумів рядових читачів “Євангельської ниви” можна почути все більше і більше, буваючи в тому чи іншому куточку нашої держави.

З висоти пройденого часу вкупі з “Євангельською нивою” можна з впевненістю сьогодні констатувати, що шлях пройдений розумно і практично для життя людського. Світло і життєдайність “Євангельської ниви” буде нам у поміч і наступних років, бо ж кожне її слово вселяє нам віру і наснагу в океані життя.

Едуард Подільський, заслужений журналіст України,
багаторічний шанувальник “Євангельської ниви”
м. Бердичів – Надросся