Додому НОВИНИ Влада і громада Третій рекорд бердичівських елеваторників

Третій рекорд бердичівських елеваторників

457
ПОДІЛИТИСЬ

Життя у нашому мінливому світі не було б таким цікавим, якби ентузіасти не вигадували все нових та нових приводів для вражаючих емоцій. Одним з таких див для бердичівлян цього року став Герб міста Бердичева, створений працівниками ТОВ “Бердичівський елеватор” з нагоди Дня незалежності України.

Ось вже третій рік поспіль бердичівські елеваторники змушують нас дивуватись – у 2017-у вони створили Прапор України, розміри якого з огляду на використаний матеріал, стали рекордними та зацікавили комісію Книги рекордів України. Минулого року елеваторники вирішили продовжити цю справу та поряд із Прапором створили Герб України таких же унікальних розмірів. Тоді ж керівництво елеватора дало обіцянку продовжити справу та наступного року знову порадувати жителів міста черговим рекордом.

І такого в історії Бердичева ще точно не було – найбільших розмірів Герб нашого міста цього року зафіксовано напередодні Дня незалежності України у Книзі Рекордів у номінації “Мистецтво. Розміри”. І витвір цей належить колективу ТОВ “Бердичівський елеватор”.

Минулого тижня з нагоди отримання диплому Книги рекордів України поряд зі створеним геральдичним об’єктом зібралось чимало людей – містяни, працівників підприємства, керівництво елеватора на чолі з генеральним директором ТОВ “Зернова База України” Алтинбеком Мустапаєвим. До них доєдналась малеча з дитячого садочка №25 “Сонечко”, а також представники міської влади: заступник міського голови Роман Левицький та депутат міської ради Василь Толочко.

Саме останні й вручили під вдячні оплески Дипломи Книги рекордів України з підписами голови наглядової ради Олега Іваненка комерційному директору ТОВ “Бердичівський елеватор” Богдану Андріяшу, генеральному директору ТОВ “Зернова База України” Алтинбеку Мустапаєву та ідейному натхненнику мистецьких рекордів Василю Крету. Розміри Герба Бердичева, зафіксовані у Книзі, становлять 2,5 на 3,5 м. Його виготовили, як і Прапор та Герб України, на основі суміші цементного розчину і виклали по усій площині гравієм. Усе, як стверджує Алтинбек Мустапаєв, заради виховання патріотизму, гордості й пошани до України: “Нашому колективу, усім жителям мікрорайону та міста це буде надавати дух патріотизму в Україні. Ми працюємо у такому напрямку: кожен наш працівник має бути не лише професіоналом, порядною людиною, але й патріотом свого міста, держави. Ми завжди це підтримуватимемо”.

Але не лише для вручення Дипломів зібрались працівники елеватора цього дня – ще один цікавий захід, який стає традиційним, очікував на свій початок. Цього дня з нагоди Дня незалежності та четвертої річниці зі створення ТОВ “Бердичівський елеватор” на спортивному майданчику підприємство провело Спартакіаду. У ній взяли участь кілька команд – спортсмени з Андрушівки, підприємство яких входить до складу ТОВ “Зернова База України”, представники місцевого підприємства ТОВ “Бердичівський елеватор” та міська команда, створена зі спортсменів мікрорайону, де діє елеватор. Футбол, волейбол, шахи – ці види спорту підтримуються керівництвом “Зернової Бази України”, більш того, вони виступають спонсорами місцевих спортсменів, підтримуючи їх необхідним інвентарем.

По закінченні Спартакіади усі її учасники та гості продовжили святкування – завдяки старанням організаторів їх частували смачними стравами, головною з яких став плов, майстерно приготовленим спеціально запрошеним кухарем.

Постскриптум: Керівництву елеваторників сподобалось встановлювати рекорди в Бердичеві і для Бердичева. Цілком можливо, як повідомив генеральний директор ТОВ “Зернова База України” Алтинбек Мустапаєв, наступного року вони продовжать приємну традицію та створять черговий унікальний об’єкт, достойний Книги рекордів. А от яким він буде, поки що таємниця.

Бердичівляни з нетерпінням очікуватимуть на нові досягнення елеваторників, і, як і цього року, скажуть їм щире “Дякуємо!”

Анатолій Горобчук, Віталій Безпалько.