Додому НОВИНИ Влада і громада Тривоги Скраглівської ОТГ…

Тривоги Скраглівської ОТГ…

485
ПОДІЛИТИСЬ

Як ми вже повідомляли в попередньому номері газети 2 травня на сайті Житомирської обласної ради було опубліковано проект рішення про те, що села майбутньої
Скраглівської ОТГ мають ввійти до Бердичівської міської громади. Це викликало негативну реакцію в мешканців цих сіл. Тому 21 травня за зверненням третини депутатів райради відбулась позачергова сесія, на якій розглядалось питання про Звернення до обласної ради з клопотанням зняти в проекті рішення облради пункт про об’єднання Скраглівської ОТГ з міською громадою і внести новий пункт про створення самостійної Скраглівської об’єднаної громади в складі 10 сіл, де було проведено обговорення.

В ході дуже гарячого емоційного, протягом двох з половиною годин, обговорення, наводились аргументи “за” і “проти”.

Але в результаті голосування текст Звернення до обласної ради не набрав більшості.
А вже наступного дня відбулось засідання комісії обласної ради, в якій взяли участь Бистрицький сільський голова Світлана Барановська, Скраглівський сільський голова Олександр Рубан, Малосілківський сільський голова Микола Олексійчук і розповіли членам комісії про дану ситуацію. Їх підтримав голова комісії Віталій Вітусевич, який теж брав участь в позачерговій сесії районної ради.

В ході обговорення та вжитих заходів на даний час, як відомо: – із сайту облради знято пункт проекту рішення про об’єднання Скраглівської ОТГ з міською громадою, – рекомендовано обговорити на черговій сесії облради питання створення Гришківецької та Райгородоцької ОТГ, – вивчити ситуацію зі створенням самостійної Скраглівської ОТГ і надати необхідну допомогу.

Володимир КРАВЧЕНКО.