Додому НОВИНИ Триєдина пам’ятна акція освітян Бердичева

Триєдина пам’ятна акція освітян Бердичева

126
ПОДІЛИТИСЬ

26 квітня Україна вшанувала подвиг ліквідаторів, які захистили весь світ від небаченої досі невидимої радіації Чорнобильської АЕС. Не забуває їх подвиг і світова спільнота, адже в цей день відзначається Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Тому вже із самого ранку представники дитячого навчального закладу №26 (керівник О.Б. Папиш) поклали квіти до Меморіального пам’ятника загиблим при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

А вже о дванадцятій годині спеціальним рейсом автобуса (до речі, його водій Андрій Миколайович Качур – учасник ліквідації аварії на ЧАЕС) голови профспілкових комітетів шкіл та дошкільних навчальних закладів на міському кладовищі провели операцію «Посади квіти пам’яті». Вони висадили різноманітні квіти на могилах своїх колег, рідних, близьких, друзів.

Від імені Управління освіти і науки, міської профспілки працівників освіти виступила Анжела Цвєткова, яка подякувала всім, хто взяв найактивнішу участь в цій акції, а учаснику Чорнобильської трагедії Олександру Качуру вручила пам’ятний сувенір. Вона також закликала всіх жителів міста підтримувати такі акції і побажала присутнім миру, добра, Божого благословення та швидкої перемоги над ворогом.

У цей же день вихованці, випускники, батьки та педагоги Центру позашкільної освіти ім. О.Разумкова разом із міським головою Сергієм Орлюком взяли участь у акції «Посади калину – відроди Україну». Вони висадили деревця калини біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. Така почесна місія надана випускникам закладу 2022 року. Ці молоденькі деревця будуть милувати око бердичівлян.

І лунала переможна «Ой, у лузі червона калина…» у вокальному та хореографічному виконанні, і поетичне слово від випускниці Марії Онофрійчук, і спільне виконання Державного Гімну України, непоборної і незламної.

А приємний сюрприз – великодні смаколики від міського голови для усіх разумковців – став чудовим завершенням акції.

Ольга МОРОЗОВА, голова первинної
профспілкової організації ЦПО ім. О.Разумкова