Додому НОВИНИ Влада і громада Триєдині патріотичні свята.

Триєдині патріотичні свята.

738
ПОДІЛИТИСЬ

22 травня мешканці Бердичівщини урочисто і святково, з патріотичним піднесенням відзначили 154-річницю перепоховання Кобзаря.

До підніжжя пам’ятника Тарасу покладено квіти, а біля меморіалу “Слава Героям” вшановано пам’ять героїв Небесної сотні та загиблих в зоні АТО.

І вже традиційно, на вшануванні роковин перепоховання Т.Шевченка з рук міського голови Василя Мазура переможці конкурсів імені Петра Яцика і Т. Шевченка отримали грамоти.

А вже наступного дня з нагоди Дня Європи, Дня матері та Дня вишиванки Центральна площа Бердичева стала яскравою ареною для дитячих талантів міста. Вихованці ЦПО імені О.Разумкова подарували бердичівлянам барвисте свято співу, танцю, декламування…

Заключним акордом патріотизму в Бердичеві став Марш вишиванок, коли колона мешканців і гостей Бердичева в різноманітті вишиванок, національних суконь та чоловічого одягу пройшли до площі мистецької і вишикувались там у формі тризуба та заспівали Гімн України.

Потім величне свято продовжувалось біля пам’ятника Т.Г.Шевченка у формі музично-розважальної програми та різноманітних конкурсів.

В цей день, відбулось те, про що мріяв Кобзар – єднання людей.

Велике спасибі всім, хто допомагав і брав участь у цих прекрасних заходах.

Людмила Бур’ян.

Марш вишиванок. Фото Юрія Мельника.
Марш вишиванок.
Фото Юрія Мельника.
NhzdOPOQxK4
Марш вишиванок.
Фото Юрія Мельника.