Додому НОВИНИ Влада і громада Турбота, дарована людям

Турбота, дарована людям

711
ПОДІЛИТИСЬ

День соціального працівника – це не лише свято. За великим рахунком це привід. Привід проаналізувати працю підлеглих, привід підвести своєрідну риску під тим, що йменується турботою про людей.

От і цього року працівники Центру надання соціальних послуг Семенівської
об’єднаної територіальної громади зібрались разом не лише відсвяткувати. Початок зібрання керівник Центру Тетяна Носова присвятила аналізу проведеної колективом роботи, провела своєрідний підсумок діяльності Центру. Спостерігаючи за зосередженими обличчями соціальних працівників і не скажеш, що основна діяльність цих милих жінок – турбота про людей, які наприкінці свого життя опинились в скрутній життєвій ситуації.

А турбуватись цьому невеликому колективу є над ким – сьогодні в Семенівській громаді перебуває на обліку 86 людей похилого віку, що потребують цілеспрямованої уваги працівників Центру. З них, як вказує Тетяна Миколаївна, біля 40 відсотків мають вік від 80 років та вище. Усіх їх обслуговує 13 соціальних працівників, розподілених по населеним пунктам громади. Достатньо, запитаєте ви? Мабуть, ні, враховуючи, що кожного підлеглого необхідно не лише відвідати декілька разів на тиждень, але підтримати словом, надати допомогу в побутових справах, вирішити різноманітні питання від придбання хлібу до оплати комунальних рахунків (а для цього оформити стос паперів та довідок).

Окремо варто згадати й фахівців із соціальної роботи, які опікуються сім’ями, що опинились в складних соціальних умовах. Оксана Мисик та Ольга Чумак огортають своєю увагою 25 таких родин, де виховується 47 дітей.

Ось далеко неповний спектр справ Центру надання соціальних послуг Семенівської громади. Тому не дивно, що праця соціального працівника одна з найважчих.
Як зазначила в ході наради керівник Центру Тетяна Носова, сьогодні неможливо виокремити когось кращого з колективу – усі соціальні працівники сповна віддають власні сили та турботу своїм підопічним.

Тим приємнішими стали вітання, які звучали цього дня з вуст керівництва Семенівської ОТГ. До працівників Центру завітала голова громади Наталія Семенюк, яка теплими словами привітала колектив: “Щиро вітаю Вас зі святом, що прийшло до нас цієї теплої осені. І як тепло осіннє, ви несете людям добро, зігріваючи увагою, своєю турботою. Ви їхні дочки, ви їхні внучки – і вони, як ніхто інший, відчувають це своїми серцями, душею. Дай Боже, щоб те добро, яке ви даруєте цим людям, поверталось до вас сторицею! Бажаю вам міцного здоров’я, бажаю родинного затишку, бажаю усіляких гараздів! Ви – носії добра, і будьте такими завжди!”

З рук Наталії Семенюк усі соціальні працівники отримали подарункові набори. Не забули й про іменинників. Це Світлана Антонь, Тетяна Шевчук та Тетяна Бойко, яким також вручили подарунки.

А далі був ще один приємний сюрприз: усі соцпрацівники ОТГ від голови Семенівської громади отримали по два комплекти спецодягу, один з яких передбачений для побутового використання.

Привітав соціальних працівників солодощами і народний депутат України Олександр Ревега.

Отже, свято вдалося! Настрій у працівників соціальної сфери піднявся, їх робота успішно продовжується. Саме ці слова варто цього дня записати в особистих щоденниках соціальних робітників Семенівської об’єднаної територіальної громади.

Прес-служба Семенівської ОТГ.