Додому НОВИНИ Влада і громада Турбота про безпеку дітей – наш спільний обов’язок!

Турбота про безпеку дітей – наш спільний обов’язок!

493
ПОДІЛИТИСЬ

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Не завжди у вас є можливість наглядати за дітьми та контролювати їхнє дозвілля. Це, безумовно, створює певний ризик для їх безпечної життєдіяльності. Особливу небезпеку для дітей можуть становити обігрівальні прилади, пічне опалення, електрострум тощо. Адже якщо дитина не знає як із ними поводитися, намагається їх експлуатувати без нагляду дорослих – може статися біда.

Тому, шановні дорослі, потурбуйтеся про те, щоб таке обладнання перебувало у справному стані, його експлуатація здійснювалася з дотриманням належних норм і правил. Пам’ятайте, що діти завжди копіюють поведінку дорослих, тож будьте гідним прикладом для наслідування.

Крім того, пильнуйте щоб до рук ваших дітей не потрапили сірники, запальнички, отруйні речовини та невідомі предмети!

Обов’язково постійно проводьте із малечею бесіди про правила безпечної поведінки вдома, роз’яснюйте їм елементарні правила пожежної безпеки. Спробуйте відшукати можливість для вирішення питання таким чином, щоб діти не залишалися вдома одні, зверніться за допомогою до бабусь, дідусів, родичів, друзів та сусідів. Адже турбота про безпеку дітей – наш спільний обов’язок!

І.В. Шевчук,
начальник Бердичівського міськрайонного відділу
Управління ДСНС України у Житомирські області.