Додому НОВИНИ Влада і громада Турбуємось про ліс та відпочивальників

Турбуємось про ліс та відпочивальників

115
ПОДІЛИТИСЬ

Сьогодні в нашій країні війна. З року в рік ми виконуємо покладені на нас обов’язки від Держави та нині мусимо враховувати і цей сумний факт – війну. Як і в кожній галузі, у лісовій є свої особливості. Пройдуть десятки років, а може й сотні, коли наші нащадки зможуть зібрати врожай нашої копіткої праці.

Кожен рік починається із планування, аналізу помилок, можливих непередбачуваних ситуацій. І все це для того, щоб якісно та у встановлені терміни провести всі заходи для забезпечення належного стану лісових масивів, які відповідатимуть усім нормативним вимогам. Сьогодні пріоритетний напрямок роботи – це попередження виникнення лісових пожеж та охорона лісу від порушень чинного законодавства.

Пожежна тематика в лісовій галузі ніколи не сходить із вуст, адже вогонь – це ворог номер один для працівників лісової охорони. Щороку ми плануємо та виконуємо протипожежні заходи, до яких відносимо: влаштування та догляд мінералізованих смуг, перекриття позапланових доріг, встановлення наглядної агітації, укомплектування та належний робочий стан пожежного інвентарю, спільні рейди з представниками Національної поліції і ДСНС з використанням безпілотних апаратів та відповідні накази і розпорядження по підприємству.

Станом на 01.06.2022 з початку року в ДП «Бердичівський лісгосп» проведені заходи, з яких: влаштування мінералізованих смуг загальною довжиною 102,0 км.; проведено доглядів за мінералізованими смугами довжиною 93,0 км.; перекрито позапланових доріг у кількості 279 одиниць; встановлено 9 бігбордів та 37 аншлагів на пожежну тематику.

Шмат роботи зроблено і з укомплектуванням пунктів збереження пожежного інвентарю. Так, на території Чорнолозького лісництва побудовано новий такий пункт, а в інших здійснено якісний ремонт. Усі пункти зберігання пожежного інвентарю забезпечені понаднормовою комплектацією.

У кожному лісництві є спеціальна ємність (бочка) для води на власному шасі, яку в разі потреби комплектують мотопомпою та іншими засобами пожежогасіння для якомога швидшого реагування на стихію. На підприємстві створено та закріплено наказом пожежні бригади, які укомплектовані вогнетривкими засобами захисту та засобами пожежогасіння (вогнетривкі костюми, пожежні каски, чоботи, рукавиці та інше). Спеці-ально для поціновувачів відпочинку на природі, але лише після нашої перемоги, запрошуємо вас відвідати наші рекреаційні пункти відпочинку. А це «Лісовичок» (об’їзна дорога Виступовичі – Київ – Могилів-Подільський) та «Богданівські дуби» (с. Богданівка), які облаштовані усім необхідним: бесідками, мангалами, дитячим майданчиком. Одним словом, все для Вашого комфортного та якісного відпочинку. При цьому нагадуємо, що за порушення правил пожежної безпеки винуватець несе сувору відповідальність, адже розводити багаття в лісі можна лише у спеціально відведених для цього місцях. Інакше це буде каратися Законом – ст. 77 порушення правил пожежної безпеки в лісах України і сплатою штрафу в розмірі від 1530 грн.

Загалом з початку 2022 року Лісовою охороною вже складено низку протоколів за порушення правил пожежної безпеки та чинного лісового законодавства. Тому звертаємось до всіх та кожного: відпочивайте у спеціально відведених місцях, не залишайте сміття після себе. І буде всім щастя!

На сьогодні в зоні діяльності ДП «Бердичівський лісгосп» зафіксовано лише один випадок лісової пожежі. Звертаємось до кожного – у нас війна. Необхідно лише зачекати, нікуди ваші «гриби» та «шашлики» не подінуться. Не додавайте роботи і так заклопотаним важливими питаннями структурам нашої Держави.

Разом до перемоги!
Все буде Україна!

ДП «Бердичівський лісгосп»