Додому НОВИНИ Влада і громада “Український прорив”, чи українська прірва?

“Український прорив”, чи українська прірва?

842
ПОДІЛИТИСЬ

Не пам’ятаю чия, але була колись така популярна економічна програма – “Український прорив”.

Але, на жаль, поки що українського прориву не сталося. А є, на мою думку, українська прірва – прірва між доходами бідних українців та багатих. Ніде у цивілізованих країнах, якою ми і себе вважаємо, немає такої різниці.

Є ще одна прірва – між Україною та Європою. Напевно, жоден державний службовець найвищого рівня Європи і США не має таких яхт та нерухомості у своїй та чужих країнах, які є у наших державних можновладців. Не у бізнесменів, а саме у державних службовців, про що вже не раз писалось і розповідалось. Чому канцлер Німеччини Ангела Меркель живе у звичайному будинку поруч із звичайними сусідами, а не в розкішних палатах у Конча-Заспі, як це є у нас? Чомусь один із прем’єр-міністрів Великобританії був серйозно оштрафований за те, що в літаку, на якому він здійснював державний візит, перебувала і його дочка. Чомусь проти прем’єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху відкрили кримінальну справу тільки за те, що його давній друг, крупний бізнесмен подарував прем’єру коробку дорогих сигар. Чи можливе таке у нас? То де один закон для всіх?

Є ще одна прірва – економічна. Ми що-річно витрачаємо мільярди коштів на ремонт та будівництво нових доріг. Але вагомих результатів поки що немає. А ось в маленькій полярній країні Ісландії вже штучно підігрівають не тільки підлогу в квартирах, а й навіть тротуари на вулицях (на фото).

Поштовий серіал під назвою “Останній герой”

Як заявив керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський, поштові відділення будуть скорочуватись. І поступово скорочення вже відбуваються. Як сумно пожартувала одна з листонош, яка працює більш як три десятиліття, “- Я, напевно, буду останнім героєм, як в колишньому популярному серіалі”.