Додому НОВИНИ Умілі руки – благодійне серце.

Умілі руки – благодійне серце.

812
ПОДІЛИТИСЬ

Все далі відходять у минуле грізні роки Другої світової війни. Пам’ятати подвиг українських воїнів, які захистили рідну землю від ворога – святий обов’язок кожного.

Щороку вихованці КНЗ “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат”, що знаходиться у смт. Гришківці, реалізують проекти “Квіти пам’яті і любові” та “Умілі руки – благодійне серце”.

Діти з теплотою і любов’ю виростили у шкільній теплиці розсаду квітів, які напередодні 9-го травня висадили на братських могилах селища Гришківці.

До дня Перемоги над нацизмом у Європі старшокласники разом з вчителями трудового навчання знову завітали з гостинцями і привітаннями у терапевтичне відділення обласного госпіталю для ветеранів війни.

Учні привезли з собою багато різноманітних подарунків, виготовлених власними руками. Щоб пацієнтам було затишно у кімнаті відпочинку, вихованці вишили бісером картини та ікону святого Миколая, виготовили швабри, дошки для нарізання та підставки під чайники на столи у їдальні, передали розсаду квітів, які незабаром прикрасять клумби.

Діти влаштували для пацієнтів госпіталю чаювання з медом з шкільної пасіки та запашними печивом і кексами, які спекли наші маленькі господині. Чаювання супроводжувалося концертом пісень воєнних років у виконанні юних артистів. У багатьох присутніх на очах бриніли сльози. Адже події тих страшних літ ніколи не забуде жодне українське серце.

Ященко Н.В., Хмельницька І.В.,
координатори проектів.

shcool_int_2