Додому НОВИНИ Влада і громада Уродженця Бердичева Дмитра Разумкова обрали головою Верховної Ради України

Уродженця Бердичева Дмитра Разумкова обрали головою Верховної Ради України

464
ПОДІЛИТИСЬ

Сьогодні, в перший день роботи новообраної Верховної Ради України, уродженця Бердичева Дмитра Разумкова обрано головою Верховної Ради України. За це рішення проголосувала переважна більшість депутатів (“за” – 382 народні депутати, “проти” – 26 обранців, не голосували – 11). Дмитро Разумков подякував депутатам за обрання та зайняв президію парламенту як офіційно обраний Спікер Верховної Ради 9-го скликання.

Дмитро Разумков увійшов до парламенту на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбулись 21 липня, за списком партії “Слуга народу”. До цього він працював у сфері політичного консультування.

Довідка “ЗБ”: Дмитро Разумков народився в Бердичеві 8 жовтня 1983 року в родині відомого українського політика Олександра Разумкова та актриси Наталії Кудрі. До 14 років Дмитро мешкав у нашому місті, навчався у середній школі №3 до 6-го класу. Опісля переїхав до Києва, де продовжив навчання у гімназії.

У президентській компанії 2019 року Дмитро Разумков працював речником виборчого штабу кандидата Володимира Зеленського, згодом очолив партію “Слуга народу”. Під час виборів до Верховної Ради очолив виборчий список партії “Слуга народу”.

Дмитро Разумков підтримує тісні стосунки з Бердичевом: на сьогодні у місті проживає бабуся політика по батьковій лінії (бабуся по материній лінії померла на початку 2019 року).