Додому НОВИНИ Бізнес Успішний підприємець – успішна Бердичівщина

Успішний підприємець – успішна Бердичівщина

509
ПОДІЛИТИСЬ

Доволі скоро на Бердичівщину очікуємо велика реорганізація – остаточне формування територіальних громад та об’єднання їх разом із громадами сусідніх районів в нову адміністративну одиницю. Про це та інші аспекти підприємницької діяльності ми поспілкувались з керівником однієї з ланок аграрно-промислової галузі Бердичівщини, керівником ТОВ «Скраглівське ХЗП» Ярославом Сіньком.

– Укрупнення? Ми готові. Наше підприємство, що надає послуги елеватора, і нині працює з багатьма виробниками зерна не лише Бердичівщини. Вже нині приймаємо, забезпечуємо зберігання та подальший продаж зернових із сусідніх Чуднівщини, Романівщини та Житомирського району, – розповідає керівник ТОВ «Скраглівське хлібозаготівельне підприємство» Ярослав Володимирович.

Елеватор, що розмістився на околиці Скраглівки, видно здалеку. І український прапор, що майорить на прохідній та в кабінеті керівника – не лише данина традиції, а розуміння відповідальності справжнього українського виробника. Адже тут працює згуртована команда, єдиною метою якої є надання якісних послуг нашим виробникам. Ті 38 тисяч тон зернових, що проходять через елеватор впродовж року – достойний вклад у розвиток економіки України, внесок в її імідж надійного та якісного партнера.

– Нині на підприємстві працює більш як три десятка висококваліфікованих працівників, яких ми залучили зі Скраглівки, сусідніх Райок, Малосілки, Мирославки та з Бердичева. Доставляємо на роботу власним транспортом, забезпечуємо достойні умови праці, заробітну плату, – наголошує молодий керівник.

Так, Ярослав Сінько порівняно молодий підприємець. Але досвіду йому вже не займати – Ярослав Володимирович отримав економічну освіту в Бердичівському машинобудівному коледжі, вищу – у Білоцерківському Національному аграрному університеті. Декілька років працював головним бухгалтером на підприємстві, обізнаний зі всіма нюансами економічної діяльності. Це, власне, стало основою та його перевагою, як фахівця. І ці навички знадобились, коли три роки тому йому довелось прикласти чимало зусиль на удосконалення діючого підприємства, щоб із вкрай занедбаного за попередні роки елеватора створити сучасне ТОВ «Скраглівське ХЗП».

Основні об’єми зернових йдуть нині за кордон – Україна стала основним їх постачальником для багатьох країн світу. Тож «Скраглівське ХЗП» має сучасну атестовану лабораторію, навчених фахівців, які, як то кажуть, надійно тримають марку.

– Ми робимо все для того, щоб бути надійними партнерами для сільськогосподарських товаровиробників району і завжди готові до співпраці, – зазначив наостанок Ярослав Сінько.

Анатолій ГОРОБЧУК.