Додому НОВИНИ Влада і громада Ухвалено вирок за незаконну рубку ясенів на Бердичівщині

Ухвалено вирок за незаконну рубку ясенів на Бердичівщині

89
ПОДІЛИТИСЬ

Суд призначив покарання молодику із Бердичівського району, який у січні минулого року самовільно напиляв дерев на понад 34 тисячі гривень. Його дії кваліфіковано за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев, що причинила істотну шкоду).

Під час розгляду справи встановили, що 31-річний обвинувачений без спеціального на те дозволу бензопилою зрізав біля дороги державного значення поблизу с. Андріяшівка 15 ясенів, що мали від 30 до 76 см діаметру на пнях. Потім поділив стовбури на колоди та збирався їх продати, однак не встиг: нелегальну порубку виявили правоохоронці.

У судовому засіданні молодий чоловік повністю визнав свою вину й пояснив, що у такий спосіб хотів роздобути грошей для лікування хворої матері. У скоєному щиро розкаявся.

Зваживши на характер і тяжкість кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого (несудимий, має позитивні характеристики), позицію сторін щодо виду покарання, суд вважав за необхідне застосувати до молодика кару у вигляді одного року обмеження волі із встановленням іспитового строку на такий же період. Крім того, повністю задоволено цивільний позов про відшкодування 34 178 грн заподіяних збитків.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного терміну подання апеляційної скарги (якщо її не буде подано).

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області