Додому НОВИНИ Медицина У Бердичеві відзначили Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

У Бердичеві відзначили Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

641
ПОДІЛИТИСЬ

Ця хвороба на сьогодні є однією з найпоширеніших у світі. До того ж, від неї однаково страждають як дорослі, так і діти.

Бердичів також долучився до відзначення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом. Так, 14 листопада громадська організація «ДІАБЕТ І ДІТИ» провела акцію – безкоштовний замір цукру у крові для всіх бажаючих. Впродовж декількох годин перший поверх ТРЦ «Галерея Бальзак» перетворився на міні-діагностичний центр, а відвідувачі могли не лише довідатись про стан свого здоров’я, а й дізнатись більше про саму хворобу, методи її діагностування та лікування.

Організатори запевняють: аби попередити виникнення цукрового діабету потрібно слідкувати за своїм здоров’ям, зокрема за способом життя та харчуванням. Також кожен має взяти собі за звичку час від часу поводити контроль рівня глюкози у крові. Це дасть змогу попередити хворобу чи принаймні діагностувати її на ранній стадії.

На разовій акції не зупинились, оскільки до заходу долучився також Бердичівський медичний коледж. Отже, усіх бажаючих запросили відвідати захід «Сім’я і діабет», який відбудеться цієї суботи о 16.00 в актовій залі медколеджу (корпус 1, другий поверх).