Додому НОВИНИ Влада і громада У Бердичеві поліцейські розкрили вбивство пенсіонера, вчинене два роки тому

У Бердичеві поліцейські розкрили вбивство пенсіонера, вчинене два роки тому

709
ПОДІЛИТИСЬ

17 червня оперативники карного розшуку ГУНП області затримали 24-річного жителя Бердичівського району за обгрунтованою підозрою у вбивстві 70-річного житомирянина, який підробляв таксуючи. Одна з його поїздок виявилася фатальною. Нині підозрюваного взято під варту.

Повідомлення про зникнення жителя обласного центру надійшло до поліції від його рідних наприкінці червня 2014 року. Чоловік проживав один і його відсутність виявилася лише за кілька днів потому. Разом з пенсіонером зник і його транспортний засіб – старенький ВАЗ-2107.

Поліцейські у рамках відкритого провадження розпочали заходи по встановленню обставин події: у розшук були оголошені чоловік та його автомобіль.

А ще за кілька днів, 4 липня, у Бердичівському районі було знайдено тіло літнього чоловіка, що уже певний час пролежало у чагарнику. У зв’язку із природніми змінами встановити причини смерті у ході судово-медичного дослідження не вдалося.

Втім рідні по одягу та іншим ознакам таки змогли впізнати у загиблому зниклого 70-річного чоловіка. Незрозумілим залишались обставини смерті та місцезнаходження автомобіля.

У лютому 2016 транспортний засіб було затримано у Волочиському районі Хмельницької області та доставлено до поліції. За кермом автомобіля знаходився житель с. Райгородок Бердичівського району, який розповів, що ВАЗівка потрапила до нього від односельця.

Той, у свою чергу, на момент затримання авто знаходився за межами України. Втім це не завадило розшуківцям поцікавитись у чоловіка про обставини заволодіння транспортним засобом. Плутані пояснення викликали обгрунтовані підозри.

– Ми ретельно перевірили усю інформацію, яку повідомив чоловік, – розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирщини Юрій Крошко. – І виявили низку суперечностей із фактичними даними, отриманими нами з інших джерел.

За таких обставин 17 червня чоловіка було затримано та доставлено до відділу поліції. Під тиском зібраних поліцейськими матеріалів про причетність до загибелі пенсіонера молодик зізнався у накоєному.

За словами хлопця, у нього виник конфлік із померлим через оплату проїзду – загиблий його підвозив із обласного центру за місто. Таксист зупинив автомобіль та попросив його вийти, натомість той вдарив чоловіка та завдав інших тілесних ушкоджень, що призвели до смерті пенсіонера.

Від тіла затриманий позбавився, викинувши його у чагарнику за кілька десятків кілометрів від місця події, де його згодом і знайшли. А ВАЗ продав через певний час односельцю.

Нині чоловікові оголошено про підозру у вчиненні відразу двох кримінальних правопорушень за ст. 115 (Убивство) та ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Відносно парубка обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.