Додому НОВИНИ Влада і громада У Бердичеві правоохоронці затримали чоловіка, який забив матір до смерті.

У Бердичеві правоохоронці затримали чоловіка, який забив матір до смерті.

671
ПОДІЛИТИСЬ

До Бердичівського МВ УМВС уночі 13 серпня надійшло повідомлення про смерть 58-річної пенсіонерки. Проведена судово-медична експертиза засвідчила, що жінка померла від отриманих через побиття травм. За підозрою у вчиненні злочину на підставі зібраних доказів міліцією затримано 33-річного сина загиблої.

Тіло жінки пізнього вечора виявила сусідка, яка випадково зайшла до квартири загиблої. Візитерка відразу звернула увагу на кров на голові потерпілої та синці на обличчі й зателефонувала до “швидкої” та міліції.

Прибулі на місце події медики констатували смерть господарки оселі, а працівники міліції призначили проведення судово-медичної експертизи щодо її причин.
За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження, яке за результатами відповідного дослідження кваліфіковано за ч.2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За висновками експертів, жінка померла від травматичного шоку через отримані травми голови та численні переломи ребер і ноги.
У ході першочергових заходів було встановлено, що до побиття загиблої може бути причетний її син, який проживав разом з матір’ю. На момент прибуття міліції та медиків чоловіка вдома не було.

Втім працівники слідчо-оперативної групи вилучили на місці події низку речових доказів, які можуть вказувати на причетність молодика до злочину. Раніше він уже притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, а також був неодноразово засуджений за крадіжки.

За словами сусідів, жінка час від часу жалілася на жорстокість сина, який зловживав спиртним і під його впливом скандалив та бив її.

Як повідомив начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев, за кілька годин оперативники знайшли та затримали 33-річного чоловіка відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Він визнав свою причетність до смертельного побиття матері.

Слідством ініційовано, а судом обрано для нього міру запобіжного заходу – взяття під варту. Досудове розслідування триває.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Бердичівський МВ УМВС України
в Житомирській області.