Додому НОВИНИ Влада і громада У Бердичівському районі відзначили 29-і роковини Чорнобильської трагедії.

У Бердичівському районі відзначили 29-і роковини Чорнобильської трагедії.

752
ПОДІЛИТИСЬ

У селі Озадівка Бердичівського району 24 квітня 2015 року відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування героїв – ліквідаторів Чорнобильської трагедії. Саме до Озадівки у 1991 році прибули переселенці з Народицького району. Чотири роки тому, за сприяння депутата Житомирської облради В.Й. Розвадовського, до 25-ї річниці було споруджено пам’ятник загиблим ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

Керівництво району, очевидці страшних подій квітня 1986 року, громадськість села, вчителі, учнівська молодь зібралися на подвір’ї місцевої школи, аби всім разом віддати шану тим відважним людям, котрі вчинили подвиг, врятували людські життя ціною власного.

Пам’ять про загиблих учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, до пам’ятника покладено вінки та безліч живих квітів. Лунали спогади та слова вдячності. Голова райдержадміністрації Е.Є. Томашевський, заступник голови райради Ю.Ю. Волошин, помічник народного депутата О.В. Ревеги Г.М. Кичкирук, голова районного партійного осередку “Всеукраїнської Чорнобильської народної партії” Л.О. Кондратюк, депутат районної ради, ліквідатор М.М. Вернигора, сільський голова М.О. Шнайдер у своїх виступах подякували за мужність і самопожертву героїв, які поклали життя у боротьбі з невидимим ворогом – радіацією.

Голова райдержадміністрації Е.Є. Томашевський: “Низько схиляю голову перед відважністю і героїзмом наших земляків-пожежників, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які першими прийняли виклик, виконали свій обов’язок сповна, аби захистити Україну, а, можливо, і весь світ”.

Кажуть, пам’ять – безсмертя народу, і ми з вами маємо пам’ятати величність подвигу ліквідаторів, трагічну ситуацію, в якій опинився український народ.

Прес-служба райдержадміністрації.

SL744671_1 SL744669_1 SL744693_1 SL744690_1SL744721_1